Cele mai citite
 


Instanţa obligă Spitalul 'Grigore Alexandrescu' să-l reîncadreze pe medicul Răzvan Trancă
miercuri, 16 iunie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Magistraţii Tribunalului Bucureşti au decis ca Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii 'Grigore Alexandrescu' din Bucureşti să-l reprimească pe Răzan Trancă în funcţia de chirurg, după ce acesta a fost achitat, în martie, de acuzaţiile de viol şi tentativă de omor calificat.
Instanţa a admis o contestaţie înaintată de medic şi a anulat decizia de concediere luată de conducerea spitalului.
Hotărârea nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs.
Pe 2 martie, Curtea de Apel Bucureşti (CAB) l-a achitat pe medicul Răzvan Trancă de acuzaţiile de viol şi tentativă de omor calificat, desfiinţând sentinţa Tribunalului Bucureşti prin care Trancă fusese condamnat la patru ani de închisoare cu suspendare pentru infracţiunea de tentativă de omor asupra Andreei Mocanu.

Răzvan Trancă, de 45 de ani, chirurg la Spitalul ''Grigore Alexandrescu'' din Bucureşti, a fost reţinut, în noaptea de 15 spre 16 februarie 2007, pentru că ar fi violat o tânără, după care ar fi aruncat-o pe fereastra apartamentului său, situat la etajul al şaselea al unui imobil de pe Calea Moşilor. Andreea Mocanu, care avea atunci 17 ani, a suferit leziuni grave, fiind transportată la Spitalul de Urgenţă Floreasca şi internată în stare gravă la terapie intensivă, cu multiple traumatisme.
Procurorii au finalizat urmărirea penală şi l-au trimis în judecată pe Trancă sub acuzaţiile de tentativă de omor calificat şi viol în circumstanţă agravantă. Andreea Mocanu s-a constituit parte civilă în dosar, cerându-i medicului 250.000 de lei daune morale şi 50.000 de lei daune materiale.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Medicul Răzvan Trancă, condamnat la patru ani de închisoare cu suspendare; decizia ÎCCJ este definitivă Bucureşti, 23 feb /Agerpres/ - Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a decis miercuri condamnarea medicului Răzvan Trancă la patru ani închisoare cu suspendare, în dosarul în care este acuzat de viol şi tentativă de omor asupra unei minore.
Medicul Răzvan Trancă scapă de toate acuzaţiile Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti (CAB) l-au achitat marţi pe medicul Răzvan Trancă de acuzaţiile de viol şi tentativă de omor calificat.
Pronunţarea în cazul Trancă, amânată a patra oară Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti (CAB) au amânat, joi, pentru a patra oară, luarea unei decizii în cazul medicului Răzvan Trancă, acuzat de viol şi tentativă de omor, pronunţarea urmând să aibă loc pe 2 martie.
Spitalul "Grigore Alexandrescu": Doi pacienţi în stare critică, alţi trei în stare gravă În Secţia de Terapie Intensivă de la Spitalul de Copii "Grigore Alexandrescu" se află doi pacienţi răniţi în incendiul de la clubul Colectiv care sunt în stare critică, intubaţi, şi trei în stare gravă.
La Spitalul Grigore Alexandrescu va funcţiona cea mai mare clinică de chirurgie cardiovasculară pediatrică La Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii "Grigore Alexandrescu" a început construcţia celei mai mare clinici de chirurgie cardiovasculară pediatrică care va intra în funcţiune anul viitor.
Bebeluşii cu leziuni termice internaţi la Spitalul 'Grigore Alexandrescu', sub tratament interdisciplinar complex Nou-născuţii prematuri afectaţi de leziuni termice în urmă cu 22 de zile, în accidentul petrecut la Maternitatea Giuleşti, se află în continuare în tratament interdisciplinar complex în cadrul Unităţii de Terapie Intensivă Nou-născuţi a Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii ''Grigore Alexandrescu''...