Cele mai citite
 


Bugetarii din sănătate şi învăţământ continuă protestele în faţa Palatului Parlamentului
miercuri, 16 iunie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Marionetele cu imaginea miniştrilor cabinetului Boc au fost arse în faţa intrării Izvor de membrii organizaţiei de tineret a PSD, ulterior aceştia părăsind zona. Pentru a stinge incendiul provocat de arderea marionetelor a fost necesară intervenţia unei maşini de pompieri.
În faţa intrării în Palatul Parlamentului au mai rămas demonstranţii reprezentând bugetarii din Federaţiile Sanitas, administraţie publică, poliţie şi învăţământ. Canicula îi face pe protestatari să părăsească spaţiile din faţa gardurilor de protecţie.
Din lipsă de organizare, în zonă nu au mai fost amenajate puncte de livrare a apei necesare pe această vreme şi nici toalete ecologice ceea ce îi determină pe foarte mulţi participanţi la miting să părăsească zona de demonstraţie.

După cuvântul preşedintelui PSD, Victor Ponta, mitingul din faţa intrării Izvor a încetat, doar câteva sute de manifestanţi îşi mai exprimă nemulţumirea la acestă oră. Cei prezenţi s-au reanimat odată cu începerea discursului preşedintelui PNL, Crin Antonescu, strigând 'Jos Guvernul' şi votarea moţiunii de cenzură.

'Dacă astăzi (n.r marţi) nu trece moţiunea, urmează două luni de plângeri penale în instanţă, iar în toamnă ne vom regrupa şi vom relua acţiunile de protest', a declarat preşedintele Federaţiei Sanitas şi al CNSLR Frăţia, Marius Petcu.
La rândul său, preşedintele executiv al Federaţiei din Învăţământ Spiru Haret, Marius Nistor, consideră că 'dacă există conştiinţă moţiunea trece'.
Toţi cei prezenţi în stradă pe o căldură toridă au o singură dorinţă, respectiv trecerea moţiunii şi căderea programului de austeritate
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Covasna: Miting de protest al Sanitas împotriva desfiinţării Ambulanţei, CAS, DSP şi Centrului de transfuzie Conducerea Sanitas Covasna a anunţat joi că săptămâna viitoare va organiza un miting în faţa sediului Prefecturii din Sfântu Gheorghe în semn de protest faţă de intenţia Ministerului Sănătăţii de a desfiinţa Serviciile de Ambulanţă, Casele de Asigurări de Sănătate, Direcţiile Judeţene de Sănătate Publică...
Covasna: Sanitas cere protecţie pentru angajaţii Hotelului 'Dacia' din staţiunea Covasna Conducerea Sindicatului Sanitas Covasna a cerut sprijinul ministrului Muncii, Mariana Câmpeanu pentru protejarea angajaţilor Hotelului 'Dacia' din staţiunea Covasna, care sunt trimişi în concediu fără plată.
Covasna: Miting de protest organizat de Sanitas în faţa Prefecturii din Sfântu Gheorghe Aproximativ 300 de angajaţi din sistemul sanitar au participat luni la amiază la un miting organizat de Sindicatul Sanitas Covasna în fata Prefecturii din Sfântu Gheorghe în semn de protest faţă de subfinanţarea spitalelor şi a măsurile de restructurare prevăzute de Ministerul Sănătăţii.
Ponta: PSD va participa la mitingul USL; Opoziţia are şi obligaţia de a veni cu soluţii politice Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat miercuri că Opoziţia are obligaţia să vină cu soluţii politice democratice, adică un Guvern de tehnocraţi care să organizeze alegerile anticipate, adăugând că partidul pe care îl conduce va participa la mitingul de protest al USL.
Canicula provoacă decese în rândul vârstnicilor şi trimite oameni în spital, în Japonia Căldura sufocantă care s-a instalat din 6 iulie peste o mare parte din arhipelagul nipon a provocat moartea a cel puţin 12 persoane numai la Tokyo şi spitalizarea a mii de oameni, potrivit media japoneze citate vineri de AFP.
Covasna: Sanitas pregăteşte acţiuni de protest în judeţ Conducerea Sanitas Covasna a anunţat luni că se solidarizează cu acţiunile paşnice de protest care au loc în ţară, menţionând că va organiza manifestaţii similare de protest şi la nivel judeţean.