Cele mai citite
 


Senatorul Ichim (PNL) vrea să afle ce datorii au spitalele din Galaţi
miercuri, 16 iunie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Senatorul PNL, dr. Paul Ichim, a adresat ministrului Sănătăţii o interpelare referitoare la datoriile spitalelor care vor fi transferate de la Ministerul Sănătăţii la administraţiile locale.
Ichim spune că potrivit actului emis de Guvernul României, la nivelul judeţului Galaţi vor fi transferate 9 unităţi sanitare, iar conform declaraţiilor ministrului Sănătăţii, acestea vor ajunge în administrarea locală după ce le vor fi plătite datoriile.
'Vă rog domnule ministru, să-mi precizaţi care este valoarea datoriilor acestor spitale, pe fiecare unitate în parte şi pe categorii. De asemenea, vă rog să îmi precizaţi care este valoarea totală a datoriilor unităţilor spitaliceşti din ţară, unităţi care vor fi transferate autorităţilor locale, şi de unde va avea bani statul să le achite', solicită senatorul PNL.
Paul Ichim spune că a adresat această întrebare pentru a afla de unde are ministerul bani să plătească datoriile spitalelor. ''Într-o declaraţie publică, ministrul avansa cifra de 600-700 de miliarde de lei ca datorie a tuturor spitalelor din ţară. De unde are România, în perioadă de criză, suma aceasta pentru acoperirea datoriilor. Situaţia în sistemul sanitar este dezastruoasă şi nu trebuie aruncată responsabilitatea dintr-o parte în alta fără a se rezolva însă nimic. Nu vreau să-mi imaginez ce se va întâmpla dacă aceste unităţi nu vor primi banii necesari funcţionării', a precizat senatorul Paul Ichim.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Galaţi: Criză de vaccin hexavalent Direcţia de Sănătate Publică Galaţi a anunţat medicii de familie din judeţ că nu mai are pe stoc nici măcar o doză de vaccin hexavalent care se administrează în mai multe etape sugarilor, a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al instituţiei, Liliana Iordăchescu.
Pacienţii de la sate din Brăila, Galaţi, Tulcea şi Constanţa vor beneficia de consultaţii fără a se deplasa la oraş Aproape 200 de medici de familie din mediul rural din judeţele Brăila, Galaţi, Tulcea şi Constanţa au primit echipamente portabile pentru diverse analize şi au fost instruiţi cum să le folosească, astfel încât bolnavii cronici nu vor mai trebui să parcurgă zeci de kilometri până la oraş pentru a-şi efectua...
Galaţi: Protest spontan la Spitalul 'Anton Cincu' din Tecuci Mai mulţi angajaţi ai Spitalului "Anton Cincu" din Tecuci au declanşat joi un protest spontan în curtea unităţii medicale, nemulţumiţi că nu şi-au primit salariile pe ultima lună.
Galaţi: Direcţia de Sănătate Publică a descoperit nereguli la jumătate dintre spitalele din judeţ Galaţi, 9 mar/Agerpres/- Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Galaţi a descoperit nereguli la patru dintre cele opt spitale din judeţ, în urma controalelor dispuse de Ministerul Sănătăţii privind respectarea normelor şi prevenirea infecţiilor nozocomiale, a anunţat miercuri purtătorul de cuvânt al instituţiei...
Galaţi: 84 de medici de familie din mediul rural se implică în proiectul Telemedicina Un număr de 84 de medici de familie din mediul rural, din judeţul Galaţi, dintre cei 107 existenţi, se vor implica în proiectul Telemedicina, finanţat de Ministerul Sănătăţii prin fonduri europene, a declarat, luni, pentru AGERPRES, reprezentantul Direcţiei de Sănătate Galaţi, Valentin Boldea.
Galaţi: Direcţia de Sănătate Publică a primit aproape 11.000 de doze de vaccin antigripal Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Galaţi a primit 10.830 de doze de vaccin antigripal din import pentru campania de vaccinare gratuită derulată de Ministerul Sănătăţii, a anunţat miercuri, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Liliana Iordăchescu.