Cele mai citite
 


Iaşi: 50 de persoane au ajuns marţi la spital din cauza caniculei
miercuri, 16 iunie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Numărul persoanelor care au nevoie asistenţă medicală specializată a crescut în ultimele zile la Iaşi din cauza temperaturilor foarte ridicate, numai în cursul zilei de marţi 50 de persoane necesitând îngrijiri medicale.
Conf. dr. univ. Diana Cimpoeşu, coordonatorul UPU-SMURD din cadrul Spitalului 'Sfântul Spiridon', a declarat că 20 de persoane au necesitat marţi îngrijiri medicale din cauza stărilor lipotimice, alergiilor solare şi insolaţiei, dar şi din cauza atacurilor de panică. Unele persoane au fost aduse de ambulanţe din stradă la spital, a spus Cimpoeşu.
La Spitalul Clinic de Urgenţe 'Sf. Ioan' au ajuns alte 30 de persoane din cauza hipertensiunilor, afecţiunilor cardiace, arsurilor solare sau lipotimiilor, a precizat, la rândul său, dr. Tudor Ciuhodaru, coordonatorul UPU din acest spital.
După ce au primit îngrijiri medicale, pacienţii au plecat acasă.
Potrivit celor doi medici, temperaturile de peste 30 de grade înregistrate în ultimele zile la Iaşi au dus la creşterea numărului celor care solicită asistenţă specializată. Dacă într-o zi cu temperaturi normale media pacienţilor consultaţi era de 100-120, la Spitalul Universitar 'Sf. Spiridon', în ultima gardă au fost tratate 170 de persoane, multe dintre acestea prezentând afecţiuni agravate de caniculă, iar la Spitalul Clinic de Urgenţe 'Sfântul Ioan' au fost 161 de prezentări, dintre care 97 au rămas internaţi.
Întrucât Iaşiul se află sub avertizarea de cod galben de caniculă, medicii le recomandă cetăţenilor, în special celor aflaţi la vârsta senectuţii şi celor care au afecţiuni cardiace, şi nu numai, să evite expunerea prelungită la soare, să se hidrateze corespunzător, să îşi ia medicaţia la timp şi, nu în ultimul rând, să se îmbrace adecvat pentru a nu fi arşi de soare.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Asistenţă medicală pentru cei afectaţi de caniculă, acordată în mai multe zone ale oraşului Medici de la Spitalul ''Sfântul Spiridon'' vor asigura asistenţa medicală în mai multe zone ale Iaşiului, în caz de cod portocaliu sau roşu de caniculă.
Iaşi: Peste 100 de persoane internate la UPU, în Ajunul Crăciunului Aproximativ 100 de persoane au avut nevoie în Ajunul Crăciunului de asistenţă medicală la Unitatea de Primire a Urgenţelor de la Spitalul Clinic de Urgenţe 'Sfântul Ioan' din Iaşi.
Iaşi: Tot mai mulţi oameni ai străzii îşi caută adăpostul în spitale, din cauza gerului Iaşi, 17 dec /Agerpres/ - Oamenii fără locuinţe ajung în număr tot mai mare la spitalele ieşene solicitând asistenţă medicală, o mâncare caldă şi un pat unde să se odihnească, în această perioadă extrem de friguroasă, informează corespondentul AGERPRES.
Iaşi: 20 de persoane afectate de căldură au solicitat asistenţă medicală Numărul persoanelor care au necesitat luni asistenţă medicală specializată din cauza temperaturilor foarte ridicate a ajuns la 20, a anunţat dr. Tudor Ciuhodaru, coordonatorul Unităţii de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţe 'Sfântul Ioan' din Iaşi.
Tudor Ciuhodaru: Comasarea spitalelor 'Sf. Ioan' şi 'Sf. Spiridon' din Iaşi îngreunează rezolvarea urgenţelor Comasarea spitalelor clinice de urgenţă 'Sf. Ioan' şi 'Sf. Spiridon' din Iaşi, prevăzută de Ministerul Sănătăţii, nu va conduce la creşterea calităţii actului medical, ci doar la temporizarea rezolvării terapeutice a urgenţelor, a declarat, sâmbătă, pentru AGERPRES, dr. Tudor Ciuhodaru, deputat independent...
Iaşi: Şi-au petrecut noaptea de Înviere la spital Peste 70 de persoane au necesitat asistenţă de urgenţă în garda de Înviere la Spitalul Clinic de Urgenţe 'Sfântul Ioan' din Iaşi.