Cele mai citite
 


Israel: Oamenii de ştiinţă au creat o replică a colagenului uman pe bază de... tutun
miercuri, 16 iunie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Oamenii de ştiinţă israelieni au reuşit să creeze pentru prima dată o replică a colagenului uman prin intermediul plantei de tutun, descoperire care ar putea fi utilizată într-o gamă amplă de intervenţii medicale şi aplicaţii cosmetice, transmite marţi Efe.
O echipă condusă de profesorul Oded Shoseyov, de la Facultatea Robert H. Smith de Agricultură, Alimente şi Mediu Înconjurător din cadrul Universităţii Ebraice din Ierusalim, a reuşit să insereze cinci gene umane responsabile cu crearea proteinei de colagen în planta de tutun, mulţumită tehnicilor de inginerie genetică, potrivit unui comunicat de presă emis de instituţia academică.

Colagenul este proteina cea mai frecventă în corpul uman şi componenta principală a ţesuturilor pielii şi articulaţiilor, putând fi întâlnită, de asemenea, în oase şi cartilagii.

În sfera medicinei, proteina este folosită pentru fabricarea implanturilor biologice în chirurgia traumatologică, dar şi pentru vindecarea rănilor, pe o piaţă unde la ora actuală se vehiculează circa 30 de miliarde de dolari anual.

În aria cosmeticii, proprietăţile colagenului sunt binecunoscute pentru netezirea ridurilor, printre altele.

Descoperirea a fost patentată de firma tehnologică Yissum din cadrul Universităţii Ebraice, fiind colectată suma de 15 milioane de dolari pentru crearea primei Companii Comerciale de Agricultură Moleculară din Israel, care realizează produse bazate pe colagen, vizavi de interesul în creştere manifestat de Statele Unite, Europa şi Israel.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Antidot din planta de tutun, în luptă împotriva virusului Ebola Aşa-numitul "ser minune" folosit pentru a-i trata pe cei doi cetăţeni americani bolnavi de Ebola este bazat pe anticorpi extraşi din planta de tutun, conform unui material publicat de Reuters.
LEACURI DIN GRÃDINÃ: cânepa Seminţele de cânepă sunt printre cele mai nutritive alimente din lume, fiind cu cea mai mare concentraţie de proteine, după alge. Ele pot fi consumate în moduri variate precum: salate de legume şi fructe, musli, produse de panificaţie, reţete de paste şi orez, lapte de cânepă.
Oncologie ortopedica la Centrul Medical Shemere din Israel In cadrul Centrului Medical Shemere se trateaza: tumorile si afectiunile similare tumorilor sistemului osos (oase si articulatii), tesuturilor moi ale bazinului, umerilor, coloanei vertebrale, peretilor toracici si abdominali, si, in unele cazuri, ale capului si gatului.
Descoperirea unei gene a cărei variaţie este legată de hipertensiunea arterială Cercetători americani au descoperit o genă a cărei variaţie este legată de hipertensiunea arterială, o descoperire ce poate deschide calea pentru tratamente mai eficiente pentru combaterea acestei maladii, potrivit unor lucrări publicate luni, transmite marţi din Washington AFP. (sursa: Agerpres - Analele...
Otzi, omul gheţurilor, avea gene care predispuneau la maladii cardiovasculare Otzi, omul gheţurilor, o mumie extraordinar de bine conservată descoperită în Alpi, avea o predispoziţie genetică de a suferi de boli cardiovasculare, conform unui nou studiu, informează Live Science.
Tabără: Pierderile anuale ale României din necultivarea soiei sunt de circa un miliard de euro Pierderile anuale ale României din necultivarea soiei sunt de aproape un miliard de euro, a declarat, miercuri, ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără, într-o conferinţă de presă.