Cele mai citite
 


Viata sanatoasa implica si o viata sexuala sanatoasa
marţi, 17 martie 2009   ::   1 Comentarii :: :: Sanatate si frumusete, Disfunctii sexuale - Infertilitate
 

O viata sexuala satisfacatoare ne intareste atat relatia de cuplu cat si sanatatea.

Beneficiile biologice pe care sexul le aduce in viata noastra, sunt in egala masura pentru femei si pentru barbati si nu pot fi trecute cu vederea sau subestimate.

Iata mai jos cateva dintre acestea:

  1. Detensioneaza ! In timpul orgasmului inima bate mai tare, tensiunea arteriala atinge cote de varf, muschii se contracta, pentru ca in final intregul sistem nervos se detensioneaza. Iata de ce la putin timp dupa orgasm avem o senzatie de calm si relaxare.
  2. Regleaza ciclul menstrual ! Femeile care fac sex de cel putin doua ori pe saptamana au cel mai regulat ciclu menstrual. Sexul practicat in mod sporadic, neregulat este in detrimentul sanatatii unei femei.
  3. Imbunatateste somnul ! Orgasmul actioneaza asupra organismului nostru ca un tranchilizant natural. In timpul orgasmului sunt eliberate acelasi tip de endorfine ca si in cazul practicarii unui sport si care au un efect calmant.
  4. Scade pofta de mancare si uneori si pe cea de fumat. Stimularea sexuala activeaza productia de feniletilamina, un fel de “amfetamina naturala” a creierului si care regleaza pofta de mancare.
  5. Arde calorii !
  6. Actioneaza ca remediu natural impotriva durerilor ! Endorfinele pot creste pragul de  toleranta la durere cu pana la 70 % in timpul orgasmului si cateva ore dupa. 
  7. Stimuleaza eliberarea de oxitocina ! Oxitocina este un hormon puternic si excitant supranumit “hormonul iubirii” sau “hormonul afectivitatii” datorita senzatiilor pe care le produce. La femei, sexul si orgasmul duc la eliberarea oxitocinei, care stimuleaza aparitia sentimentelor de afec­tiu­ne si a instinctului matern. In plus, cresterea nivelului de oxitocina diminueaza nivelul de stres si provoaca senzatia fundamental placuta de liniste si intimitate de dupa orgasm. Si tot oxitocina eliberata in timpul partidei de amor este responsabila de stergerea cu buretele a resentimentelor provocate de o cearta.
  8. Ne mentine tinere si frumoase ! Datorita productiei sporite de estrogen din timpul actului sexual parul devine mai stralucitor si pielea mai neteda. Totodata, in timp ce facem dragoste, corpul transpira si odata cu transpiratia toxinele sunt eliminate din organism. Respiratia profunda si ritmul cardiac crescut dinaintea si din timpul orgasmului duc la o mai buna oxigenare a organismului, proces ce ne mentine organele si tesuturile sanatoase.
Concluzia pe care o tragem este ca sexul nu este o gluma si nu trebuie sa devina un subiect taboo. Cu cat femeile vor dezbate mai mult acest subiect, cu atat vor capata mai multa incredere in ele si vor reusi sa se bucure nestingherit de viata lor de cuplu.
Notare
Comentarii
de Theodor Constantinescu
Numai de DOUA ori pe saptamana ?
Sarmanele !

Dar de trei ori sau mai multe orgasme (la discretie ...) la aceeasi ejaculare ce sttrica ?

Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
O partidă de sex "memorabilă" poate duce la pierderea completă a memoriei pe termen scurt <p>O femeie în vârstă de 54 de ani s-a prezentat alături de soţul ei la Spitalul Universitar din Georgetown spunându-le doctorilor că nu-şi poate aminti nimic din ceea ce s-a întâmplat în ultimele 24 de ore. De asemenea, memoria ei mai recentă era destul de neclară. Un singur lucru şi-l amintea...
Successful sex change operation, female to male A team of doctors headed by Prof. Dr. Cristian Nitescu, from the Hospital for Plastic, Reconstructive Surgery and Burns in Bucharest, conducted an extremely complicated operation of sex change female to male, which lasted over 14 hours and was successful.
Copiii cu părinţi de acelaşi sex ar fi 'mai sănătoşi şi mai fericiţi' decât ceilalţi (studiu australian) Departe de a se simţi stânjeniţi, copiii cu părinţi de acelaşi sex ar fi chiar mai sănătoşi şi mai fericiţi decât ceilalţi, arată un studiu realizat de cercetători australieni de la Universitatea din Melbourne şi publicat în revista BMC Public Health.
Tratamentele de schimbare de sex pentru copii şi adolescenţi - o problemă în creştere Un număr mic dar în creştere de adolescenţi, şi chiar de copii în faza de preadolescenţă, care cred despre ei că s-au născut cu un alt sex decât cel conştientizat la nivel psihologic, primesc sprijinul părinţilor care îi duc la doctor pentru tratamente de schimbare de sex, conform unui material publicat...
Operaţie de schimbare de sex, de la femeie la bărbat, încununată de succes O echipă de medici condusă de prof. dr. Cristian Niţescu, de la Spitalul de Chirurgie Plastică Reparatorie şi Arsuri din Bucureşti, a efectuat o operaţie extrem de complicată de schimbare de sex de la femeie la bărbat, care a durat peste 14 ore şi a fost încununată de succes.
Avorturile, căsătoriile între persoane de acelaşi sex şi egoismul duc lumea către catastrofă /experţi/ Acum în lume sunt cu şase milioane de copii mai puţini decât în 1990 şi acesta este doar începutul dezastrului. Potrivit datelor ONU, către anul 2050 vor fi cu 240 milioane de copii mai puţini decât acum - a semnalat expertul american Don Feder, director pe probleme de comunicare al Congresului Mondial...