Cele mai citite
 


Vaslui: CJ le cere primarilor să nu preia spitalele
miercuri, 16 iunie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Conducerea Consiliului Judeţean (CJ) Vaslui le-a cerut, marţi, reprezentanţilor consiliilor locale din judeţ să nu semneze protocoalele de preluare a spitalelor în cazul în care unităţile sanitare nu au datoriile plătite la zi.
'Situaţia este foarte critică la acest moment, iar banii nu sunt deloc. Primarii în fiecare zi vin la CJ după fonduri. Nu ne trebuie acum pe cap alte instituţii la care să trebuiască să le plătim noi datoriile. Am discutat cu primarii care urmează să semneze protocolul cu Ministerul Sănătăţii pentru preluarea spitalelor şi le-am cerut să nu semneze niciun document dacă datoriile unităţilor sanitare nu sunt plătite la zi. Până acum nu am primit decât promisiuni că se vor plăti aceste datorii. Dacă aveau de gând să plătească datoriile o făceau până acum', a declarat, marţi, pentru AGERPRES, Dumitru Buzatu, vicepreşedintele CJ Vaslui.
În prezent, cele şapte spitale din judeţul Vaslui au datorii de peste 8,5 milioane de lei, iar Ministerul Sănătăţii a trimis în teritoriu o notă prin care a informat autorităţile locale că datoriile unităţilor sanitare înregistrate doar până la data de 31 martie vor fi achitate.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vaslui: Consiliul Judeţean refuză preluarea Spitalului de Urgenţe Spitalul Judeţean de Urgenţe (SJU) Vaslui ar trebui să treacă începând cu data de 1 iulie de la Ministerul Sănătăţii la Consiliul Judeţean (CJ), numai că reprezentanţii acestei instituţii nu sunt de acord cu preluarea unităţii sanitare.
Vaslui: Însoţitorii persoanelor cu handicap au primit doar o parte din restanţele salariale Vaslui, 15 dec /Agerpres/ - Peste 50 de primării din cele 86 din judeţul Vaslui care aveau restanţe la plata însoţitorilor persoanelor cu handicap au achitat doar 70 la sută din datorii, urmând ca restul banilor să fie viraţi către beneficiari cel mai probabil în cursul anului viitor.
Vaslui: După mai multe amânări, CJ a aprobat preluarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Consiliul Judeţean Vaslui a aprobat, vineri, proiectul de hotărâre privind preluarea Spitalului Judeţean de Urgenţă, după ce, în două şedinţe diferite, consilierii judeţeni amânaseră acest lucru din cauza datoriilor de aproximativ 9 milioane de lei pe care le avea instituţia sanitară.
Vaslui: Spitalele din judeţ au datorii de câteva miliarde de lei Spitalele din judeţul Vaslui au în prezent datorii de aproximativ 10 miliarde de lei, restanţe pe care Ministerul Sănătăţii trebuie să le plătească înainte ca unităţile sanitare să treacă în administrarea autorităţilor locale.
Vaslui: Prefectul se opune desfiinţării spitalelor Prefectul judeţului Vaslui Levente Csaba Szekely s-a întâlnit, marţi, cu managerii spitalelor din Negreşti, Tutova şi Murgeni şi cu primarii din aceste localităţi, pentru a analiza care este situaţia respectivelor instituţii sanitare şi dacă se impune închiderea sau transformarea lor.
Vaslui: CJ a amânat pentru a doua oară preluarea Spitalului de Urgenţe Consiliul Judeţean (CJ) Vaslui a amânat, în cadrul şedinţei de vineri, preluarea Spitalului Judeţean de Urgenţe (SJU) Vaslui.