Cele mai citite
 


Grecia: Acord între guvern şi furnizori pentru rezolvarea crizei spitalelor
miercuri, 16 iunie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Guvernul grec a ajuns la un acord preliminar pentru achitarea datoriilor de miliarde de euro restante către furnizorii de medicamente şi materiale sanitare, punând capăt unui blocaj care a provocat o penurie gravă în spitalele de stat şi a obligat la amânarea unor intervenţii chirurgicale, transmit AP şi Reuters.
Potrivit ministrului de finanţe Giorgios Papaconstantinou, la întâlnirea de marţi cu furnizorii s-a ajus la un acord de principiu în ce priveşte plata datoriilor de 5,7 miliarde de euro acumulate începând din 2005.

Medicii spun că această dispută a provocat o penurie gravă de medicamente şi materiale sanitare în multe spitale din sistemul de stat.

Companiile vor primi 350 milioane de euro în bani lichizi, iar restul în titluri de stat fără dobândă pe 1-3 ani, a indicat ministrul. El a precizat că se aşteaptă ca furnizorii să reia imediat aprovizionarea spitalelor.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gorj: Spitalele din judeţ au datorii de peste 7 milioane de lei Aproximativ 7 milioane de lei este valoarea totală a datoriilor unităţilor spitaliceşti de pe raza judeţului Gorj, cea mai mare sumă fiind înregistrată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, şeful Direcţiei de Sănătate Publică Gorj, Marius Boeriu.
Scrisoarea de intenţie şi Memorandumul de înţelegere cu partenerii financiari internaţionali, finalizate Ministerul Finanţelor Publice şi Fondul Monetar Internaţional au finalizat sâmbătă Scrisoarea de intenţie şi Memorandumul de înţelegere, documentele care concretizează negocierile care au avut loc în cadrul celei de-a şasea evaluări a acordului dintre FMI şi România.
Olt: Pacienţii Spitalului Slatina îşi cumpără serurile Pacienţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina îşi cumpără din banii lor serurile necesare tratamentului din spital şi la fel procedează şi cu glucoza perfuzabilă din cauză că unitatea sanitară are datorii mari către furnizorii de medicamente, materiale sanitare şi reactivi.
Vasile Cepoi: Reorganizarea sistemului de asigurări de sănătate este soluţia pentru creşterea eficienţei lui (interviu) Ministrul Sănătăţii, conf. dr. Vasile Cepoi, a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, că desfiinţarea sistemului de asigurări nu este o soluţie, ci reorganizarea acestuia, care ar putea creşte eficienţa lui.
Brăila: Datorii de peste 47 milioane lei la furnizorii de servicii medicale şi medicamente Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Brăila are datorii de peste 47 milioane lei la furnizorii de servicii medicale şi medicamente, potrivit informaţiilor furnizate luni de directorul instituţiei, Camelia Nedelcu.
Spitalul Judeţean, cel mai mare datornic Tulcea, 7 aprilie /Agerpres/ - Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din municipiu este cel mai mare datornic dintre instituţiile finanţate de la bugetul de stat din judeţul Tulcea.