Cele mai citite
 


Arad: Cele 11 spitale arădene vor avea 198 de paturi mai puţin
miercuri, 16 iunie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cele 11 unităţi spitaliceşti din judeţul Arad îşi vor reduce numărul de paturi de la 2.303 la 2.105, ceea ce reprezintă 4,6 paturi la o mie de locuitori, înainte ca spitalele să intre în subordinea autorităţilor publice locale, conform dispoziţiei Ministerului Sănătăţii.
'Cele mai multe paturi vor fi reduse la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad - 65 de paturi, de la 797 la 732, în timp ce vor fi desfiinţate de la Spitalul Clinic Municipal Arad 41 de paturi, de la 270 la 230, de la Spitalul Gurahonţ - 20 de paturi, de la 61 la 41, şi de la Spitalul de Boli Cronice Sebiş - 14 paturi, de la 100 la 86, managerii acestor unităţi având obligaţia să aplice aceste măsuri imediat, cu normarea personalului în consecinţă, începând de marţi', a declarat dr. Dana Negru, director coordonator al Direcţiei de Sănătate Publică Arad.
Potrivit sursei citate, predarea se va face după reducerea numărului de paturi, finalizarea protocoalelor conform Ordinului M.S. nr 910/2010 şi fără datoriile existente la 30 martie, Direcţia de Sănătate Publică Arad trebuind să încheie controalele de audit şi RUNOS ale acestor unităţi, la data de 25 iunie, finalizarea transferului celor spitalelor arădene fiind prevăzută pentru data de 1 iulie.
'Autorităţile publice locale vor mai trebui să rezolve situaţia imobilelor în care funcţionează cele 11 spitale arădene, şapte dintre acestea fiind situate în imobile retrocedate, şase dintre clădirile acestora fiind revendicate şi aflate în litigiu, 14 dintre clădirile în care funcţionează spitalele aparţinând Domeniului Public', a adăugat dr. Dana Negru, director coordonator al DSP Arad.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Arad: Spitalele arădene au arierate de peste 32 milioane lei Arieratele spitalelor arădene depăşesc suma de 32 de milioane lei, pentru data de 30 de iunie a.c., potrivit verificărilor efectuate la unităţile sanitare cu paturi din judeţul Arad de către comisia mixtă de analiză şi control numită prin ordinul comun al Ministerului Sănătăţii şi al Casei Naţionale...
Arad: Aproape toate paturile de la Secţia Infecţioase Copii sunt ocupate de bolnavi de rujeolă Arad, 14 oct /Agerpres/- Cu toate că numărul cazurilor de rujeolă care au necesitat internare a scăzut în ultima săptămână, aproape toate paturile din Secţia Infecţioase Copii a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Arad sunt ocupate cu copii care suferă de această boală, a declarat presei vineri...
Arad: DSP plăteşte o chirie lunară de 2.700 de euro, pentru localul în care funcţionează Direcţia de Sănătate Publică Arad a solicitat Ministerului Sănătăţii să elucideze condiţiile în care fosta conducere a DSP a mutat sediul acesteia dintr-un spaţiu oferit în mod gratuit pe 99 de ani, în unul pentru care plăteşte o chirie de 2.700 de euro pe lună.
Arad: Directorul executiv al DSP, suspendat din funcţie Arad, 11 mar /Agerpres/- Directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Arad, dr. Gabriela Ţârle, a fost suspendat din funcţie, prin Ordin al Ministerului Sănătăţii, măsura intrând în vigoare la finalul săptămânii trecute.
Teleorman: Creşte numărul de paturi din unităţile sanitare care au contract cu CAS Numărul de paturi din unităţile sanitare care au contract cu Casa de Asigurări de Sănătate pentru furnizarea de servicii medicale creşte în judeţul Teleorman de la 1.549 la 1.620, conform unei decizii a Ministerului Sănătăţii, se arată într-un comunicat remis miercuri AGERPRES de Direcţia de Sănătate...
Direcţia de Sănătate Publică: Produsele vândute la Profi sunt sigure pentru consum Produsele vândute prin magazinele Profi pot fi consumate în siguranţă, confirmă rezultatele unor controale inopinate efectuate recent de echipe ale Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), Poliţiei Economice, Oficiului pentru Protecţia Consumatorilor (OPC), Poliţiei şi Direcţiei Sanitar Veterinare non animale...