Cele mai citite
 


Numărul agenţilor patogeni rezistenţi la medicamente este în creştere (raport)
miercuri, 16 iunie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Organizaţia Mondială a Sănătăţii, numeroase guverne dar şi organizaţii nonprofit încearcă să salveze vieţi, distribuind gratuit medicamente în ţările sărace, însă aceste organizaţii nu sunt suficient de atente la pericolul reprezentat de înmulţirea agenţilor patogeni rezistenţi la medicamente, informează Reuters.
Multe dintre aceste programe de distribuţie de medicamente pot conduce la apariţia unor noi agenţi patogeni rezistenţi la medicamentele distribuite şi pot ajunge la a ameninţa chiar vieţile pe care încearcă să le salveze, conform unui nou raport întocmit de Centrul pentru Dezvoltare Globală.

'Apariţia agenţilor patogeni rezistenţi la anumite medicamente este un fapt natural, însă aprovizionarea cu medicamente făcută în mod neadecvat poate contribui la apariţia acestor bacterii rezistente', a declarat Rachel Nugent, om de ştiinţă care a coordonat redactarea acestui raport.

Milioane de copii din ţările sărace ale lumii mor în fiecare an din cauza unor tulpini rezistente la medicamente ale unor agenţi patogeni care provoacă malarie, tuberculoză, SIDA şi alte astfel de maladii.

Din 2006 şi până în prezent, donatorii au cheltuit peste 1,5 miliarde de dolari pe medicamente specializate împotriva acestor virusuri şi bacterii rezistente, conform raportului.

Aşa-numitele super-virusuri, aşa cum este forma rezistentă la meticilină de Staphylococcus aureas (MRSA) sunt răspunzătoare în prezent de 50% din totalul infecţiilor din spitalele americane.

Virusurile şi bacteriile încep să dezvolte rezistenţe la diferitele medicamente cu care intră în contact, imediat ce aceste medicamente îşi încep acţiunea. Dacă în urma acestor tratamente, chiar şi un singur corp bacterian supravieţuieşte, el se divide şi îşi transmite rezistenţa care l-a făcut să supravieţuiască noii generaţii de bacterii, care devin astfel rezistente la medicaţie.

Centrul pentru Dezvoltare Globală este o organizaţie independentă, nonprofit, specializat în studii asupra sărăciei şi inechităţilor sociale la nivel global.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Nivel de criză al îmbolnăvirilor de tuberculoză rezistentă la medicamente (OMS) Numărul îmbolnăvirilor de tuberculoză provocate de tulpini ale bacilului Koch rezistente la tratamentele standard cu antibiotice se menţine la un nivel de criză, fiind semnalate numeroase noi cazuri în cursul anului trecut, iar diferite forme ale acestei boli au ucis în 2013 aproximativ 1,5 milioane...
Organizaţia Mondială a Sănătăţii: Rezistenţa la antibiotice ne ameninţă pe toţi Creşterea rezistenţei la antibiotice reprezintă o ameninţare enormă la adresa sănătăţii la nivel mondial", a declarat, luni, la Geneva, directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Margaret Chan, prezentând primul sondaj al organizaţiei sale pe această temă.
Infecţiile cu bacterii foarte rezistente la antibiotice: Primul caz semnalat în SUA declanşează semnalul de alarmă la G7 Primul caz cunoscut în Statele Unite de infecţie cu o super-bacterie care nu poate fi ucisă de antibiotice de ultimă instanţă a fost detaliat într-un raport publicat joi de Ministerul american al Apărării. Această bacterie foarte rezistentă a fost identificată în urina unei femei în vârstă de 49 de ani...
Organizaţia Mondială a Sănătăţii publică recomandări provizorii de utilizare a bedaquilinei în tratamentul tuberculozei cu rezistenţă polimedicamentoasă Janssen-Cilag International NV (Janssen) salută astăzi apariţia recomandărilor provizorii elaborate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) privind utilizarea bedaquilinei în tratamentul tuberculozei (TB) pulmonare cu rezistenţă plurimedicamentoasă (multi-drug resistant tuberculosis, MDR-TB) drept...
OMS cheamă guvernele lumii să suplimenteze contribuţiile pentru combaterea formei active de TBC Până în 2015, mai mult de două milioane de oameni vor contracta o formă de tuberculoză (MDR/TBC) rezistentă la medicamentele standard, impunându-se combaterea mai activă a acesteia, a declarat miercuri Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), transmite Reuters.
Realitate îngrijorătoare: tuberculoza devine din ce în ce mai rezistentă, iar cercetările în domeniu stagnează Numărul mare al cazurilor de tuberculoză în lume este unul din scandalurile medicale de la începutul acestui secol. Tuberculoza a ucis 1,4 milioane de persoane în 2010, din care majoritatea trăiau într-o ţară săracă. Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), este vorba de cel mai scăzut nivel...