Cele mai citite
 


Mehedinţi: Spitalele vor fi preluate după achitarea datoriilor
joi, 17 iunie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Unităţile spitaliceşti din oraşele Drobeta Turnu Severin, Orşova, Strehaia, Vânju Mare şi Baia de Aramă vor putea fi transferate începând cu 1 iulie către administraţiile locale şi judeţene, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, directorul Direcţiei de Sănătate Publică, Aurelian Borugă.
Potrivit sursei citate, preluarea spitalelor va fi posibilă numai după achitarea celor aproape 20 milioane lei pe care acestea le au de plătit către terţi, astfel încât să nu se împovăreze bugetele comunităţilor locale, care, din cauza crizei, se confruntă cu probleme majore.
'Debitele spitalelor reprezintă contravaloarea serviciilor furnizate de diferite entităţi economice, a medicamentelor şi a materialelor sanitare. Ele sunt din anul 2003 şi s-a ajuns cu plăţile la nivelul anului 2008', a precizat Borugă.
Cele mai mari restanţe, de circa 17 milioane lei, le înregistrează Spitalul de Urgenţă din Drobeta Turnu Severin, care va fi preluat şi administrat de Consiliul Judeţean Mehedinţi, după achitarea datoriilor de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Mehedinţi: Spitalul de urgenţă din Drobeta Turnu Severin va fi preluat de CJ Spitalul de urgenţă din municipiul Drobeta Turnu Severin va fi transferat, joi, de la Ministerul Sănătăţii în administrarea Consiliului Judeţean (CJ) Mehedinţi, a declarat, pentru AGERPRES, preşedintele CJ, Marius Bălu.
Mehedinţi: Probleme în preluarea cadrelor medicale de la staţiunea balneară Bala Drobeta Turnu Severin, 4 iul /Agerpres/ - Printr-o hotărâre a Consiliului Local Baia de Aramă prin care s-a preluat unitatea spitalicească din localitate, s-a refuzat şi preluarea cadrelor medicale de la Staţiunea de recuperare şi balneo-fizioterapie din comuna Bala.
Mehedinţi: Arieratele spitalelor depăşesc 14 milioane de lei Datoriile spitalelor din judeţ către furnizorii de medicamente, materiale sanitare şi servicii, neachitate până la 31 martie 2010, se ridică la 14.167.795 de lei, a declarat luni, pentru AGERPRES, reprezentantul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Mehedinţi, Radu Barbu.
Mehedinţi: Peste 6,3 milioane lei pentru decontarea serviciilor spitaliceşti Casa Asigurărilor de Sănătate (CAS) Mehedinţi a alocat, în această săptămână, unităţilor spitaliceşti din Drobeta Turnu Severin, Orşova, Vânju Mare, Baia de Aramă şi Strehaia suma de 6.359.351 lei, a declarat joi, pentru AGERPRES, reprezentantul instituţiei Radu Barbu.
Mehedinţi: Control în spitale vizând siguranţa în exploatarea echipamentelor medicale O comisie mixtă formată din inspectori ai Direcţiei de Sănătate Publică şi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Mehedinţi vor verifica în perioada 24-31 august starea echipamentelor medicale din unităţile sanitare publice ale judeţului.
Mehedinţi: Spitalele au solicitat suplimentarea fondurilor alocate de CJAS Spitalele din municipiile Drobeta Turnu Severin şi Orşova şi din oraşul Baia de Aramă au solicitat Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Mehedinţi să le suplimenteze fondurile băneşti aferente semestrului I cu 1,2 milioane lei.