Cele mai citite
 


SUA sprijină România în eforturile de eradicare a tuberculozei
luni, 23 martie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Bucureşti, 23 mar /Agerpres/ - Fondul Global de luptă împotriva TBC a oferit României 3,6 milioane de euro pentru controlul şi eradicarea tuberculozei, pentru perioada 1 octombrie 2007-30 septembrie 2009, informează Ambasada SUA la Bucureşti, într-un comunicat dat publicităţii, luni, cu ocazia Zilei Mondiale de Luptă Împotriva Tuberculozei care se marchează anual pe 24 martie.

Ambasada Statelor Unite subliniază că este încântată să se alăture în acest an oficialilor Guvernului român, organizaţiilor internaţionale, medicilor şi ONG-urilor, în promovarea eforturilor de eradicare a tuberculozei în România.

"De Ziua Mondială de Luptă împotriva Tuberculozei, Statele Unite ale Americii îşi reînnoiesc promisiunea de a lucra împreună cu statul român şi restul comunităţii internaţionale pentru a implementa cu succes Planul Global de Stopare a TBC-ului. Vieţile a mii de români depind de aceste eforturi", afirmă sursa citată.

Statele Unite ale Americii au donat 3,3 miliarde de dolari Fondului Global, un parteneriat financiar public-privat care, din 2002, luptă pentru combaterea HIV/SIDA, a malariei şi TBC-ului.

"Poporul american investeşte sume uriaşe pentru prevenirea şi controlul TBC-ului în întreaga lume, prin implicarea activă în Parteneriatul STOP TBC. Suntem un actor important în eforturile de a reduce la jumătate incidenţa bolii şi numărul de decese până în 2015, comparativ cu anul 1990, în cadrul Planului Global al Parteneriatului STOP TBC. Atingerea acestui scop ar duce la salvarea sau îmbunătăţirea vieţii pentru 14 milioane de persoane din întreaga lume, inclusiv 15.000 de români", se arată în comunicatul Ambasadei americane la Bucureşti.

În prezent, după HIV, tuberculoza (TBC sau TB) este boala letală care afectează cel mai mare număr de persoane. Deşi pentru formele mai uşoare de tuberculoză există un tratament de mai bine de 50 de ani, boala continuă să afecteze grav grupurile cele mai vulnerabile, în special femeile şi copiii. De aceea, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a stabilit ziua de 24 martie drept Ziua Mondială de Luptă împotriva Tuberculozei, pentru a atrage atenţia asupra bolii şi a mobiliza eforturile necesare combaterii acesteia. Până în prezent, Fondul Global de luptă împotriva TBC a asigurat tratament unui număr de 3,9 milioane de persoane bolnave de tuberculoză. AGERPRES/(AS)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII ÎN JUDEŢE Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Corespondenţi în săptămâna 9-13 mai
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII - BUCUREŞTI Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Bucureşti în săptămâna 11 - 15 iulie:
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII - BUCUREŞTI Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Bucureşti în săptămâna 9 - 13 mai:
Bani mai puţini pentru servicii medicale Alexandria, 13 mai /Agerpres/ - Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Teleorman a încheiat cu furnizorii de servicii medicale din judeţ 470 de contracte pentru 2009, un an în care bugetul total administrat de această instituţie reprezintă 81,60 la sută în comparaţie cu banii gestionaţi în 2008.
Casa de Pensii Bucureşti primeşte cereri pentru bilete de tratament Bucureşti, 13 mai /Agerpres/ - Casa de Pensii a Municipiului Bucureşti primeşte, în această perioadă, cereri de acordarea biletelor de tratament pentru acest an.
Iniţiativă legislativă pentru fonduri pentru sănătate Bucureşti, 13 mai /Agerpres/ - Un Comitet de Iniţiativă Legislativă Cetăţenească a început strângerea de semnături de la pacienţi pentru creşterea fondurilor alocate sănătăţii.