Cele mai citite
 


Sanitas, SLI şi Federaţia Naţională a Muncii vor continua protestele dacă va fi necesar
joi, 17 iunie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Protestele vor continua atât la nivel local, cât şi naţional, dacă situaţia va cere acest lucru, dat fiind că Guvernul a aprobat deja o Ordonanţă de Urgenţă prin care se va reduce cu 25% fondul de salarii, adică vor fi afectate şi alte categorii de salariaţi, nu numai bugetarii, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, preşedintele Federaţiei Naţionale a Muncii, Constantin Creţan.
Potrivit acestuia, la mitingul de marţi de la Bucureşti au participat numai sindicalişti din organizaţia reprezentantă de el şi de la Sanitas, restul sindicatelor din Gorj neavând reprezentanţi.

'Sunt dezamăgit de colegii mei de la BNS şi Cartel Alfa. Nu au binevoit să meargă marţi la Bucureşti pentru a-i susţine pe cei care vor fi afectaţi de tăierea pensiilor şi salariilor. Ceea ce au făcut ei se cheamă trădare sindicală. În zilele următoare, ne vom deplasa la Bucureşti pentru a ne întâlni şi cu celelalte confederaţii sindicale să stabilim calendarul manifestărilor viitoare. Am vorbit şi cu colegul meu, reprezentantul Sanitas-ului, şi este de acord să continuăm protestele dacă va fi necesar', a precizat Constantin Creţan.

Liderul FNM a adăugat că, împreună cu liderii celorlalte sindicate, au hotărât că în perioada imediat următoare, vor pregăti materiale pentru ziarele locale şi conferinţe de presă în care vor prezenta oamenilor modul în care a votat fiecare parlamentar, fie din opoziţie sau aflat la putere.
Liderul Sindicatului Liber din Învăţământ, filiala Gorj, Florinela Ponta, a declarat că şi cadrele didactice sunt de acord cu un val de proteste, dar numai dacă se va stabili la nivel naţional, de către SLÎ şi FSLÎ.

'Sper ca la viitoarele proteste, dacă vor mai exista, profesorii care nu au participat până acum la miting-uri şi au lăsat greul să fie dus de colegii lor, să participe şi să se solidarizeze, deoarece toţi ne dorim acelaşi lucru - să nu ni se reducă salariile', a menţionat Florinela Ponta.
La miting-ul organizat la Bucureşti marţi, în ziua votării moţiunii, au participat circa 350 de sindicalişti gorjeni.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cadrele medicale din ţară au protestat două ore pentru îmbunătăţirea condiţiilor din sistem (grupaj) Consiliul Naţional al Federaţiei SANITAS a decis, la jumătatea acestei luni, organizarea unei greve de avertisment în data de 25 noiembrie, urmată de grevă generală pe termen nelimitat, începând din 28 noiembrie, printre solicitările greviştilor fiind demisia ministrului Sănătăţii, liberalul Eugen Nicolăescu...
Gorj: Peste 1.000 de membri ai Sanitas au semnat pentru declanşarea protestelor din sistemul de sănătate Aproximativ 1.100 de salariaţi din sistemul de sănătate din Gorj, membri ai Sanitas, au semnat pentru declanşarea grevei de avertisment programată în data de 25 noiembrie, dar şi pentru cea generală, din 28 noiembrie, a declarat luni pentru AGERPRES preşedintele Sanitas Gorj, Valentin Popa.
Vaslui: Peste 300 de salariaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă au întrerupt lucrul timp de două ore Peste 300 de salariaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui au protestat, miercuri faţă de problemele salariale din sistemul sanitar şi de volumul foarte mare de muncă, oprind activitatea timp de două ore.
Sindicaliştii din sănătate au pichetat sediile prefecturilor; ei sunt nemulţumiţi de nivelul scăzut al salariilor - grupaj I Sindicaliştii din sănătate au pichetat miercuri sediile prefecturilor din mai multe multe municipii reşedinţă de judeţ, cerând guvernului să finanţeze în mod corespunzător sistemul sanitar. Ei şi-au manifestat nemulţumirea faţă de nivelul scăzut al salariilor din acest domeniu şi faţă de inechităţile...
Mehedinţi: Spitalul Judeţean din Drobeta Turnu Severin, executat silit de sindicalişti Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Drobeta Turnu Severin este executat silit de sindicalişti pentru o datorie de 120.000 lei, sumă reprezentând contravaloarea bonurilor de masă care trebuiau acordate din luna august 2014 până în prezent, a declarat marţi pentru AGERPRES preşedintele Sanitas Mehedinţi...
Suceava: Câteva sute de sindicalişti SANITAS din judeţ au protestat, nemulţumiţi de discrepanţele salariale Câteva sute de sindicalişti din cadrul SANITAS Suceava au participat, miercuri, la o grevă de avertisment, cu întreruperea lucrului timp de două ore.