Cele mai citite
 


Harghita: Autorităţile au început demersurile pentru preluarea spitalelor
joi, 17 iunie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Autorităţile locale din Harghita au început demersurile pentru preluarea spitalelor de la Direcţia de Sănătate Publică.
Directoarea Direcţiei de Sănătate Publică, dr. Emilia Braic, a declarat că au fost trimise primăriilor din judeţ, unde există spitale ce trebuie preluate, precum şi Consiliului Judeţean, un model de protocol de predare-primire.
În zilele următoare, autorităţile locale trebuie să desemneze o persoană care va semna acest protocol şi să convoace, eventual, şedinţe de consiliu, pentru aprobarea acestuia. Totodată, spitalele trebuie să realizeze o situaţie privind bunurile fixe, obiectele de inventar, cheltuielile de personal, situaţia execuţiei bugetare şi să demareze procedura care să permită transferul.
În Harghita vor trece în subordinea autorităţilor locale spitalele din Miercurea Ciuc, Odorheiu Secuiesc, Gheorgheni, Topliţa şi Tulgheş.
Primarul municipiului Odorheiu Secuiesc, Bunta Levente, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, că un grup mixt din cadrul primăriei lucrează deja la elaborarea unui regulament de funcţionare a spitalului şi la clarificarea anumitor aspecte patrimoniale şi economice. De asemenea, se poartă permanent discuţii cu conducerea spitalului şi se elaborează hotărârea de consiliu local care să aprobe preluarea spitalului.
La Topliţa, Consiliul Local se întâlneşte, joi dimineaţă, pentru aprobarea hotărârii privind semnarea protocolului de predare-primire. Primarul municipiului Topliţa, Stelu Platon, care a fost şi manager al spitalului din localitate, spune că este de acord cu preluarea instituţiei sanitare dacă sistemul de finanţare şi contractele cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate vor funcţiona ca şi până acum.
Primarul din Topliţa consideră că reprezentanţii comunităţii cunosc mai bine problemele din teritoriu şi pot lua, la nivel local, şi cele mai bune decizii. De altfel, de câţiva ani, primăria din Topliţa sprijină cu o anumită sumă de bani medicii care vin să lucreze la spitalul din municipiu.
''Spitalul, alături de învăţământ sunt esenţiale pentru comunitate şi considerăm că merită să fie sprijine'', a spus Stelu Platon.
Reprezentanţii Consiliului Judeţean Harghita au ezitat să facă declaraţii referitoare la demersurile pentru preluarea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc, precizând doar că ''se lucrează şi se dezbate, iar când vor putea da detalii, o să dea de ştire şi presei''.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Harghita: Finanţările pentru spitale, la nivelul celor de anul trecut sau mai scăzute Finanţările acordate spitalelor din Harghita de către Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) se situează la nivelul celor de anul trecut sau sunt chiar mai scăzute, autorităţile sanitare şi locale căutând soluţii pentru suplimentarea bugetului.
Harghita: Două secţii ale SJU vor fi mutate din imobilul retrocedat în clădirea unei policlinici Autorităţile judeţene şi sanitare din Harghita analizează mutarea secţiilor de pneumologie şi boli infecţioase ale spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din Miercurea Ciuc, care funcţionează într-un imobil retrocedat Bisericii Catolice, în clădirea policlinicii din oraş.
Harghita: Spitalele din Miercurea Ciuc şi Tulgheş, preluate de Consiliul Judeţean Consiliul Judeţean Harghita a preluat, vineri, managementul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc şi al Spitalului de Psihiatrie din Tulgheş, evenimentul având loc într-un cadru festiv.
Harghita: Centru medical de permanenţă, inaugurat la Miercurea Ciuc Un centru medical de permanenţă a fost inaugurat, marţi, la Miercurea Ciuc, urmând să asigure o parte a asistenţei medicale de urgenţă, astfel încât Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean din Miercurea Ciuc să nu mai fie luată cu asalt de pacienţi.
Harghita: Protest spontan la Spitalul Judeţean din Miercurea Ciuc Aproximativ 200 de angajaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc au declanşat, luni, un protest spontan, nemulţumiţi că nu au primit al 13-lea salariu pe anul 2009.
Bacău: Medicul Gabriela Zoican, noul manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă Bacău Medicul Gabriela Zoican a preluat miercuri funcţia de manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Bacău, după ce funcţia a fost deţinută, mai bine de o lună, cu titlu interimar, de fostul director general care şi-a încheiat mandatul de patru ani.