Cele mai citite
 


Harghita: Trei pacienţi aflaţi în concediu medical nu au fost găsiţi acasă
joi, 17 iunie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Trei pacienţi aflaţi în concediu medical, din cei zece controlaţi, nu au fost găsiţi acasă şi riscă să nu primească banii pentru perioada în care li s-a eliberat concediul medicale.
Potrivit datelor furnizate de reprezentanţii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Harghita, controalele au vizat pacienţi din tot judeţul, fiind luaţi în vizor cei care au avut un număr mai mare de zile de concediu medical aprobate.
Din cele trei persoane care nu au fost găsite acasă, două au depus contestaţie, motivând că au mers să-şi vizeze concediul medical aprobat sau că au avut ceva urgent de rezolvat.
Reprezentanţii CJAS Harghita spun că oamenii trebuie să fie atenţi pentru a nu ajunge în această situaţie, mai ales că pe declaraţia pe care o semnează la eliberarea concediului medical sunt trecute intervalele orare când trebuie să stea acasă, pentru a fi verificaţi de angajator sau de CJAS.
Corpul de control al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate a verificat şi 27 de medici de familie sau medici specialişti din judeţ, la unul singur fiind găsite nereguli. Este vorba despre un medic specialist din Gheorgheni, care nu a respectat prevederile privind eliberarea concediului medical. Amenda, în acest caz, este cuprinsă între 5.000 şi 10.000 de lei, pe care medicul o poate contesta, în termen de 30 zile.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Olt: Servicii fictive raportate de cabinetele medicale, depistate la controalele CJAS Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Olt a imputat furnizorilor de servicii medicale din judeţ aproximativ 163.000 lei din cauza nerespectării obligaţiilor contractuale, fiind controlate atât cabinetele medicilor de familie, cât şi spitalele.
Gorj: CJAS continuă controalele la medicii de familie şi la beneficiarii de concedii medicale Reprezentanţii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Gorj au efectuat, pe parcursul lunii iunie, 11 acţiuni de control la mai mulţi medici de familie, medici specialişti, farmacii, dar şi la două unităţi spitaliceşti, în urma cărora a fost imputată suma de aproximativ 22.600 lei, a declarat vineri...
Harghita: Peste douăzeci de medici de familie au semnat contracte cu CJAS Un număr de 21 de medici de familie harghiteni au semnat contractul cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) şi îşi continuă activitatea, în ciuda protestului organizat la nivel naţional.
Preşedintele CJAS Harghita: Nu pot deconta servicii fără să am în spate un act juridic valabil Preşedintele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Harghita, Duda Tihamer, a respins, miercuri, acuzaţiile care i se aduc de către organizaţiile medicilor de familie referitoare la decontarea serviciilor pe luna iunie.
Harghita: Conform CJAS, 54.000 de persoane nu contribuie la fondul de sănătate şi nu există din punct de vedere economic Aproximativ 54.000 de persoane din Harghita nu contribuie la sistemul de asigurări de sănătate şi nu există din punct de vedere economic, a declarat, miercuri, directorul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Harghita, Duda Tihamer, în cadrul primei şedinţe a Consiliului Economic Consultativ...
Harghita: Numărul concediilor medicale a scăzut considerabil Numărul concediilor medicale acordate în judeţul Harghita a scăzut cu 30 la sută, după intrarea în vigoare a prevederilor privind sancţiunile pe care le riscă atât medicii cât şi pacienţii.