Cele mai citite
 


Olt: Consiliul Judeţean a început demersurile pentru preluarea Spitalului Slatina
joi, 17 iunie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Consiliul Judeţean Olt a început, miercuri, demersurile pentru preluarea a trei spitale din judeţul Olt, respectiv a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din Slatina, a Spitalului de Pneumoftiziologie Scorniceşti şi a Spitalului de Psihiatrie Schitu-Greci.
Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Olt, Paul Stănescu, a declarat că miercuri a aprobat comisiile care se vor ocupa de preluarea spitalelor şi săptămâna viitoare, într-o şedinţă de consiliu, vor fi consultaţi şi consilierii judeţeni pentru a stabili persoana care va semna contractele de preluare a spitalelor şi condiţiile transferului.
Stănescu a precizat că CJ Olt va prelua spitalele fără datorii pentru că altfel instituţia nu ar avea resurse financiare pentru plata acelor datorii care depăşesc 25 de milioane de lei. SJU Slatina va primi anul acesta fonduri de 100 de milioane de lei conform contractului cu CAS Olt şi potrivit estimărilor privind numărul de pacienţi.
Principalul obiectiv al CJ Olt, după preluarea spitalului din Slatina, va fi, potrivit lui Stănescu, modernizarea unităţii spitaliceşti şi creşterea calităţii actului medical.
'Vrem ca în 3-4 ani să aducem spitalul la standardele spitalelor occidentale şi pacienţii din judeţ să aibă încredere să se trateze aici de orice afecţiune, să nu mai fie nevoiţi să meargă la spitale din Craiova sau Bucureşti', a spus Stănescu.
Acesta a menţionat că în privinţa unor posibile schimbări la conducerea spitalelor pe care le va prelua CJ Olt nu s-a discutat deocamdată în for.
'După ce vom prelua spitalele, vom vedea. Deocamdată nu am discutat în consiliu despre asta', a menţionat preşedintele CJ Olt.
La Spitalul Judeţean Slatina, conducerea este numită de mai puţin de o săptămână, după ce în urmă cu trei săptămâni un copil cu fractură de antebraţ a murit din cauza septicemiei şi Ministerul Sănătăţii a demis directorul coordonator şi directorul medical al unităţii. Schimbarea conducerii spitalelor ar putea avea loc deoarece CJ Olt va avea majoritate în consiliile de administraţie iar în CJ Olt majoritatea e formată de PSD şi PNL, în timp ce acum spitalele sunt conduse democrat-liberali sau persoane propuse de PDL.
Purtătorul de cuvânt al CAS Olt, Constanţa Coteneanu, a precizat că datoria Spitalului Judeţean Slatina este de aproape 25 de milioane de lei, dintre care 15 milioane reprezintă datoria către furnizorii de medicamente, 2,8 milioane de lei este datoria către furnizorii de reactivi, 2,3 milioane este suma datorată pentru materiale sanitare, iar facturile restante la utilităţi se ridică la aproape 4 milioane de lei.
Datorii către furnizori au şi spitalele din Scorniceşti şi Corabia. Spitalul de Pneumoftiziologie Scorniceşti are facturi restante la medicamente, materiale sanitare şi reactivi de 1,9 milioane de lei, iar spitalul din Corabia a acumulat în 2009 şi nu a achitat încă facturi în valoare de 330.200 de lei.
În judeţul Olt sunt şi patru spitale fără datorii către furnizori, respectiv Spitalul Balş, Spitalul Municipal Caracal, Centrul de Sănătate Drăgăneşti-Olt şi Spitalul de Psihiatrie Schitu Greci, unde nu s-a depăşit termenul de plată a facturilor către furnizori.
Unităţile spitaliceşti din Balş, Drăgăneşti-Olt, Corabia şi Caracal vor fi preluate de consliile locale din aceste oraşe.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Olt: CJ a aprobat preluarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina Consilierii judeţeni au aprobat joi transferul managementului asistenţei medicale a Spitalului Judeţean de Urgenţe Slatina, Spitalului de Psihiatrie Schitu-Greci şi Spitalului de Pneumoftiziologie Scorniceşti de la Direcţia de Sănătate Publică Olt la Consiliul Judeţean Olt.
Vaslui: Consiliul Judeţean a amânat preluarea spitalului de urgenţă Consiliul Judeţean (CJ) Vaslui a amânat, în cadrul şedinţei de vineri, votul pentru aprobarea proiectului de hotărâre cu privire la trecerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui în subordinea autorităţilor judeţene.
Vaslui: După mai multe amânări, CJ a aprobat preluarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Consiliul Judeţean Vaslui a aprobat, vineri, proiectul de hotărâre privind preluarea Spitalului Judeţean de Urgenţă, după ce, în două şedinţe diferite, consilierii judeţeni amânaseră acest lucru din cauza datoriilor de aproximativ 9 milioane de lei pe care le avea instituţia sanitară.
Vrancea: Marian Oprişan cere demisia ministrului Sănătăţii Preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea Marian Oprişan (PSD) a cerut, vineri, demisia ministrului Sănătăţii Cseke Attila după ce pe site-ul ministerului a apărut un proiect de hotărâre de guvern prin care se abrogă transferul managementului asistenţei medicale pentru mai multe spitale, printre care...
Olt: Spitalul de Pneumoftiziologie Scorniceşti va fi transformat în secţie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina Consilierii judeţeni din Olt au decis joi, cu majoritate de voturi, desfiinţarea Spitalului de Pneumoftiziologie Scorniceşti şi înfiinţarea în locul lui a unei secţii de pneumoftiziologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Slatina.
Olt: Datoria Spitalului Judeţean Slatina s-a dublat în ultimele trei luni Datoria Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina s-a dublat în ultimele trei luni faţă de finalul lunii martie, ajungând în prezent la peste 40 de milioane lei, conform reprezentanţilor Consiliului Judeţean Olt.