Cele mai citite
 


Vâlcea: Dezbatere despre preluarea spitalelor de către administraţiile locale
joi, 17 iunie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Datoriile spitalelor şi plata acestora au fost problemele abordate miercuri la dezbaterea organizată de Prefectură pe tema preluării spitalelor din judeţ de către administraţiile locale, a declarat pentru AGERPRES directorului DSP Vâlcea, dr. Luminiţa Apostolescu.
La dezbatere au participat conducerile spitalelor, reprezentanţi ai primăriilor implicate şi ai Consiliului Judeţean Vâlcea.
Astfel, s-a cerut ca Ministerul Sănătăţii să suporte datoriile acumulate până la 30 iunie, nu doar până la 31 martie 2010, cum era stipulat în ordinul ministrului.
Cele mai multe solicitări au venit din partea Consiliului Judeţean, care va prelua patru unităţi medicale, printre care cel mai mare spital - Spitalul Judeţean de Urgenţă din Râmnicu Vâlcea -, Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie, precum şi spitalele din Mihăieşti şi din Drăgoeşti.
Reprezentanţii CJ au cerut de la fiecare spital listele de venituri şi cheltuieli, cu sporurile aferente per salariat, cu datoriile către furnizori şi programul de venituri şi cheltuieli până la finele anului 2010.
Mai mult de atât, Consiliul Judeţean a solicitat ca protocolul de predare-primire a unităţilor sanitare să fie semnat de ministrul Sănătăţii, şi nu de conducerea DSP.
La rândul lor, managerii unităţilor sanitare au cerut să fie specificat clar cine se ocupă de avizarea bugetului de cheltuieli.
Directorii de spitale din Brezoi şi Horezu, care vor trece în subordinea Consiliilor Locale, au solicitat anumite prevederi prin care şi alte consilii locale, în afara celor două, să contribuie la bugetul spitalelor, având în vedere că ambele unităţi nu prestează servicii doar pentru comunitatea din aceste oraşe, ci pentru tot nordul judeţului, respectiv estul acestuia.
La finalul dezbaterii s-a încheiat o minută potrivit căreia în fiecare vineri DSP Vâlcea va informa Ministerul Sănătăţii despre stadiul transferului spitalelor către administraţiile locale.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vâlcea: Spitalul de Urgenţă şi Maternitatea au fost preluate de către CJ Vâlcea Protocolul de preluare de către Consiliul Judeţean (CJ) Vâlcea a Spitalului de Urgenţă şi a Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie din Râmnic a fost semnat, vineri, de preşedintele CJ, Ion Câlea şi de şeful Direcţiei de Sănătate Publică, Luminiţa Apostolescu, în prezenţa ministrului secretar de stat...
Vâlcea: Preluarea de către CJ a unor spitale ar putea să nu se finalizeze în termenul stabilit Transferul a patru unităţi sanitare către Consiliul Judeţean ar putea să nu fie finalizat la termenul stabilit de Ministerul Sănătăţii, a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Vâlcea, Carmen Constantinescu.
Vâlcea: CJ a aprobat preluarea a patru spitale din judeţ Râmnicu Vâlcea, 30 iun /Agerpres/ - Consiliul Judeţean Vâlcea a aprobat, în şedinţa de miercuri, cu unanimitate de voturi, preluarea a patru unităţi sanitare: Spitalul Judeţean de Urgenţă, Spitalul de Obstetrică - Ginecologie, Spitalul de Pneumoftiziologie Mihăeşti şi Spitalul de Psihiatrie Drăgoeşti...
Vâlcea: Ministerul Sănătăţii a acordat fonduri pentru achiţionarea unei mese de operaţii la SJU Spitalul Judeţean de Urgenţă din Râmnicu Vâlcea a primit de la Ministerul Sănătăţii fonduri pentru achiziţia unei mese de operaţii, a declarat marţi pentru AGERPRES, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Ion Cîlea.
Vâlcea: Datoriile Spitalului Judeţean de Urgenţă au ajuns la aproximativ 11 milioane de lei Valoarea datoriilor înregistrate de Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea a ajuns la 10.872.151 de lei, din care la programe de sănătate s-au acumulat nedecontări în sumă de 4.837.699 de lei, a declarat luni, pentru AGERPRES, preşedintele Consiliului Judeţean, Ion Câlea.
CJ Vâlcea a aprobat bugetul de venituri şi cheltuieli pentru unităţile sanitare din subordine Consiliul Judeţean Vâlcea a aprobat vineri, în şedinţă ordinară, bugetele de venituri şi cheltuieli până la sfârşitul anului pentru cele patru unităţi sanitare preluate de la 1 august.