Cele mai citite
 


Banii pentru medicamente ajung până în august
luni, 23 martie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Timişoara, 23 mar /Agerpres/ - Reţetele pentru medicamentele gratuite şi compensate, în judeţul Timiş, au susţinere bugetară până în luna august, la fel ca şi spitalele, în condiţiile în care şi bugetele alocate investigaţiilor de laborator şi medicinei de familie sunt reduse cu 20-30 de procente, a declarat luni, pentru AGERPRES, deputatul PNL Horia Cristian, membru în Comisia de sănătate a Camerei Deputaţilor.

Potrivit acestuia, dacă în 2008, spitalele din judeţ au avut o cotă bugetară de 280 de milioane de lei, acum au 230 de milioane de lei. Banii pentru medicamente gratuite şi compensate reprezintă, în acest an, 90 de milioane lei, în condiţiile în care consumul lunar este estimat la 11 milioane de lei. Pentru investigaţiile de laborator, alocaţiile bugetare sunt scăzute cu 30% faţă de anul precedent, iar pentru medicina de familie sunt reduse la jumătate.

”În mod sigur, din luna august vom avea o problemă, nu doar cu medicamentele, ci şi cu spitalele, cu medicina de familie şi cu toate activităţile medicale curente”, a spus dr. Horia Cristian.
El consideră că, în mod evident, diferenţa de buget va trebui rezolvată de Guvern, în sensul majorării de la 90 de milioane de lei la o sumă mai mare, dar, ”din păcate, aşa cum a arătat şi Fondul Monetar Internaţional, construcţia bugetară care a fost făcută este profund eronată”.
Parlamentarul spune că un buget satisfăcător necesar Sănătăţii ar fi de minimum 3,8% din PIB, cât a fost în 2008. AGERPRES/ (Otilia Halunga)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII ÎN JUDEŢE Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Corespondenţi în săptămâna 9-13 mai
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII - BUCUREŞTI Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Bucureşti în săptămâna 11 - 15 iulie:
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII - BUCUREŞTI Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Bucureşti în săptămâna 9 - 13 mai:
Bani mai puţini pentru servicii medicale Alexandria, 13 mai /Agerpres/ - Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Teleorman a încheiat cu furnizorii de servicii medicale din judeţ 470 de contracte pentru 2009, un an în care bugetul total administrat de această instituţie reprezintă 81,60 la sută în comparaţie cu banii gestionaţi în 2008.
Casa de Pensii Bucureşti primeşte cereri pentru bilete de tratament Bucureşti, 13 mai /Agerpres/ - Casa de Pensii a Municipiului Bucureşti primeşte, în această perioadă, cereri de acordarea biletelor de tratament pentru acest an.
Iniţiativă legislativă pentru fonduri pentru sănătate Bucureşti, 13 mai /Agerpres/ - Un Comitet de Iniţiativă Legislativă Cetăţenească a început strângerea de semnături de la pacienţi pentru creşterea fondurilor alocate sănătăţii.