Cele mai citite
 


Cercetători australieni au anunţat un succes important în lupta împotriva cancerului pulmonar
joi, 17 iunie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O echipă de oameni de ştiinţă australieni a anunţat miercuri descoperirea naturii proteinelor implicate în diviziunea celulară în cazul cancerului de plămân, descoperire care reprezintă un important succes în lupta împotriva acestei maladii, informează Xinhua.
Cercetătorii de la University of New South Wales şi din cadrul Programului Pharmacoproteomics, de la Children's Cancer Institute for Medical Research, au precizat că această descoperire va avea efectul scăderii mortalităţii corespunzătoare acestui tip de cancer, prin apariţia unor noi tratamente împotriva cancerului, la nivel celular.

Proteina în cauză este B3-tubulina, o proteină cunoscută pentru rolul său de a păstra integritatea structurală a celulelor. Prin suprimarea acţiunii acestei proteine, celulele canceroase devin mai sensibile în faţa tratamentului prin chemoterapie.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
A fost identificată harta genetică completă a două tipuri de cancer Londra, /Agerpres/ - Cercetători britanici au identificat în premieră harta genetică completă a două tipuri de cancer, de piele şi pulmonar, descoperire ce poate reprezenta un important pas înainte pentru tratarea acestor grave maladii, conform a două articole publicate în numărul de joi al revistei...
Cercetătorii lucrează la dezvoltarea unui test de sânge 'universal' care ar putea depista cancerul Cercetători din Marea Britanie lucrează la dezvoltarea unui test de sânge "universal" pentru a detecta cancerul. Denumit Lymphocyte Genome Sensitivity, testul a fost aplicat până acum pe pacienţi cu melanom, cancer pulmonar şi cancer de colon, identificând acurateţe stările maligne şi precanceroase,...
4 februarie - Ziua mondială de luptă împotriva cancerului (documentar) Ziua mondială de luptă împotriva cancerului se marchează pe 4 februarie, militându-se, cu acest prilej, pentru accesul egal al tuturor pacienţilor la cele mai noi terapii împotriva acestei afecţiuni.
Ziua mondială de luptă împotriva cancerului Ziua Mondială de luptă împotriva cancerului se marchează la 4 februarie, militându-se, cu acest prilej, pentru accesul egal al tuturor pacienţilor la cele mai noi terapii împotriva bolii, iniţiativa având drept scop sporirea gradului de informare a opiniei publice în legătură cu problematica oncologică...
Celulele canceroase "înfometate" sunt o cheie pentru noile tratamente împotriva tumorilor (studiu) Cercetătorii australieni cred că celulele canceroase "înfometate" ar putea fi cheia pentru prevenirea creşterii tumorilor, deschizând calea pentru dezvoltarea de noi medicamente pentru lupta împotriva cancerului, informează agenţia Xinhua.
Miliardarul american Sean Parker alocă 250 de milioane de dolari unei iniţiative de luptă împotriva cancerului Sean Parker, antreprenor din Silicon Valley care a participat la înfiinţarea serviciului Napster, a anunţat lansarea unui institut de imunoterapie cu o finanţare de 250 de milioane de dolari pentru a dezvolta tratamente împotriva cancerului, scrie theverge.com.