Cele mai citite
 


Puterea bărbaţilor este trădată de voce
joi, 17 iunie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Dacă ascultăm cu atenţie felul în care vorbeşte un bărbat, îi putem estima cu acurateţe puterea fizică şi eventualele abilităţi în luptă, conform unui studiu realizat pornind de la studierea vocilor a 280 de studenţi din România, SUA şi Argentina, la care se adaugă indieni Tsimane din Bolivia şi fermieri din Anzi, conform site-ului rt.com.
Fiecare dintre participanţii la studiu a pronunţat câte o frază scurtă, în limba nativă, ce a fost înregistrată. Scopul studiului este de a demonstra că violenţa poate fi preîntâmpinată, pur şi simplu, ascultând felul în care vorbeşte potenţialul adversar.

De asemenea, în cadrul experimentului a fost măsurată forţa fizică a participanţilor, înălţimea şi greutatea lor. Studenţii au fost rugaţi de asemenea să completeze un chestionar menit să le aproximeze nivelul individual de agresiune şi au fost rugaţi să precizeze de câte ori au fost implicaţi într-o altercaţie în ultimul an.

Experimentele realizate pe baza înregistrării vocilor participanţilor au fost de o mare acurateţe, oamenii de ştiinţă stabilind faptul că vocea unui bărbat oferă mai multe informaţii despre puterea unui bărbat decât, spre exemplu figura acestuia, dar mai puţine informaţii decât conformaţia sa fizică.

Acelaşi lucru este valabil şi în cazul femeilor, însă gradul de acurateţe în cazul reprezentantelor sexului frumos a fost cu 50% mai scăzut.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Mureş: 34% dintre studenţii de la Medicină sunt fumători (studiu) Coordonatorul proiectului 'Universitatea medicală liberă de fumat', profesor doctor Kikeli Pal, a anunţat luni, într-o conferinţă de presă, că în urma unui studiu realizat în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş a rezultat că 34% dintre studenţi sunt fumători.
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII 9 - 15 MAI Economia românească traversează o revenire ciclică sprijinită de cererea internă puternică astfel încât creşterea PIB ar urma să atingă 4,2% în 2016, principalele riscuri la adresa perspectivei fiind incertitudinile electorale şi cele externe, arată experţii FMI într-un raport elaborat în urma consultărilor...
Universităţile de medicină din România atrag tot mai mulţi studenţi din UE Tot mai mulţi aspiranţi la studii de medicină care nu găsesc locuri în Germania sau Austria sunt atraşi de universităţi din România, precum cele din Timişoara, Cluj sau Bucureşti. Acestea au descoperit de multă vreme în studenţii străini o sursă de venit. Taxele de studii sunt aici între 3.000 şi 5.000...
Ambasadorul François Saint-Paul a anunţat înfiinţarea unei "Maison de France" la Cluj-Napoca Ambasadorul Franţei în România, François Saint-Paul, a participat miercuri la deschiderea noului an universitar pentru studenţii francezi şi francofoni de la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) Cluj, el anunţând în cadrul evenimentului înfiinţarea unei "Maison de France" (Casă a Franţei), care...
Ambasada Franţei şi Institutul Francez: Urmărim cu atenţie evoluţiile de la UMF Iaşi Ambasada Franţei în România şi Institutul Francez precizează că urmăresc cu atenţie evoluţiile în curs de desfăşurare la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Iaşi, în special ca urmare a publicării recente a noii liste cu studenţii străini admişi în primul an.
Mureş: UMF, prima universitate medicală din România care a introdus un curs de tabacologie Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş, profesor doctor Leonard Azamfirei, a declarat luni că, din acest an, la UMF a fost introdus un curs opţional de tabacologie, în cadrul proiectului "Universitatea de Medicină liberă de fumat", realizat în colaborare cu Davidson College...