Cele mai citite
 


Guvernul interzice opt noi substanţe etnobotanice
joi, 17 iunie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Guvernul a interzis opt noi substanţe etnobotanice, printr-o hotărâre adoptată în şedinţa de miercuri, a informat Ministerul Sănătăţii, printr-un comunicat transmis AGERPRES.
Hotărârea, adoptată la iniţiativa Ministerului Sănătăţii, completează lista curentă care cuprinde 27 de substanţe şi 9 plante identificate ca fiind dăunătoare sănătăţii publice şi care au fost deja interzise încă de la începutul lunii februarie, prin ordonanţă de urgenţă.
'Atunci când am elaborat noile prevederi legale pentru combaterea traficului ilicit de droguri şi regimului juridic al plantelor, substanţelor şi preparatelor stupefiante, am încercat să gândim preventiv. Am ştiut că cei care se ocupă cu astfel de ilegalităţi vor căuta metode de a eluda legea. Din această cauză am realizat o legislaţie flexibilă, care ne permite ca, în cel mai scurt timp de la identificarea şi expertizarea unor noi plante şi substanţe ca fiind dăunătoare sănătăţii, să fie interzise rapid prin introducerea în listă', a declarat ministrul Sănătăţii, Attila Cseke.
În anul 2009, un număr de 1.300 persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale în urma consumului de substanţe halucinogene.
Anul acesta, din luna ianuarie şi până la sfârşitul lunii mai, la Unităţile de Primiri Urgenţe din întreaga ţară s-au prezentat 206 persoane intoxicate cu substanţe care au efect psihoactiv.
Conform datelor transmise de Ministerul Administraţiei şi Internelor, după intrarea în vigoare a ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 6/2010 privind interzicerea unor substanţe şi plante psihotrope, au fost verificate 67 de magazine de vise, unde au fost aplicate amenzi în valoare de 150.500 lei. A fost suspendată activitatea la 5 unităţi de acest tip şi s-au întocmit peste 30 de dosare penale. De asemenea, s-au confiscat aproximativ 35 de kilograme din noile substanţe introduse sub control.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Attila Cseke a inaugurat investiţiile Ministerului Sănătăţii de la SCJU Târgu Mureş şi SCJ Mureş Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, a inaugurat, vineri, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş şi la Spitalul Clinic Judeţean (SCJ) Mureş investiţiile finanţate de minister în valoare totală de 14,4 milioane de lei.
Iaşi: Ministrul Sănătăţii, la inaugurarea Unităţii de Primiri Urgenţe a Spitalului 'Sf. Spiridon' Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a declarat miercuri la Iaşi, la inaugurarea Unităţii de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului 'Sf. Spiridon', că valoarea investiţiei, realizată cu fonduri ale Ministerului Sănătăţii, se ridică la aproximativ 10,5 milioane de lei.
Ministrul Sănătăţii: Proiectul privind interzicerea plantelor halucinogene va fi prezentat miercuri Un proiect de act normativ privind interzicerea de substanţe şi plante ce se vând actualmente în aşa numitele 'magazine de vise', dar care au efecte halucinogene şi dau dependenţă, va fi prezentat de către Ministerul Sănătăţii în şedinţa de Guvern de miercuri, a anunţat sâmbătă ministrul Cseke Attila...
Ministerul Sănătăţii va introduce opt noi substanţe pe lista etnobotanicelor interzise Ministrul sănătăţii, Cseke Attila, a anunţat, joi, că săptămâna viitoare va fi completată lista care conţine plantele, substanţele şi preparatele stupefiante şi psihotrope aflate sub control în România cu un număr de opt noi substanţe cu efect psihoactiv, identificate în ultimele două luni de către experţi...
Constanţa: Ministrul Bănicioiu a inaugurat Compartimentul Primiri Urgenţe şi heliportul Spitalului Cernavodă Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a vizitat, marţi, Spitalul Orăşenesc Cernavodă, cu prilejul inaugurării noului Compartiment Primiri Urgenţe (CPU) şi a heliportului unităţii medicale.
Braşov: Deschiderea serviciului de urgenţe stomatologice aşteaptă de un an aprobarea Ministerului Sănătăţii Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov aşteaptă de aproape un an aprobarea Ministerului Sănătăţii pentru deschiderea în cadrul unităţii medicale a unui serviciu de urgenţe stomatologice, pentru care există deja spaţiul şi aparatura necesară achiziţionată anul trecut cu fonduri de la Consiliul Judeţean...