Cele mai citite
 


Încă şase pacienţi vor beneficia de operaţii în clinici străine
marţi, 24 martie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Bucureşti, 24 mar /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, a semnat marţi şase referate de aprobare pentru efectuarea unor intervenţii care nu pot fi realizate în spitalele din România.

Este vorba de patru pacienţi care au nevoie de transplant medular şi doi care trebuie să efectueze transplant pulmonar.

Banii, în sumă de aproximativ 750.000 de euro, vor fi daţi de Ministerul Sănătăţii prin Programul de tratament în străinătate şi de Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale.
„Fiecare dosar care ajunge la minister este un caz disperat. Noi facem eforturi ca toţi cei care au nevoie de ajutor să îl primească, mai ales că printre ei sunt mulţi copii şi tineri care se pot recupera pentru societate, aşa cum sunt şi cei pentru care astăzi am dat avize. Sper însă ca, în viitor, multe dintre aceste afecţiuni să poată fi tratate şi la noi în ţară, deoarece avem un corp medical bine instruit” - a declarat Ion Bazac.
Pe listele Ministerului Sănătăţii se mai află, în prezent, 63 de cazuri, pacienţi cu afecţiuni medicale deosebit de grave, care, deocamdată, nu pot fi rezolvate în sistemul sanitar din România.

Ministerul Sănătăţii a alocat în acest an pentru Programul de tratament în străinătate aproximativ 23 milioane lei. AGERPRES/(Cornelia Stanciu)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII ÎN JUDEŢE Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Corespondenţi în săptămâna 9-13 mai
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII - BUCUREŞTI Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Bucureşti în săptămâna 11 - 15 iulie:
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII - BUCUREŞTI Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Bucureşti în săptămâna 9 - 13 mai:
Bani mai puţini pentru servicii medicale Alexandria, 13 mai /Agerpres/ - Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Teleorman a încheiat cu furnizorii de servicii medicale din judeţ 470 de contracte pentru 2009, un an în care bugetul total administrat de această instituţie reprezintă 81,60 la sută în comparaţie cu banii gestionaţi în 2008.
Casa de Pensii Bucureşti primeşte cereri pentru bilete de tratament Bucureşti, 13 mai /Agerpres/ - Casa de Pensii a Municipiului Bucureşti primeşte, în această perioadă, cereri de acordarea biletelor de tratament pentru acest an.
Iniţiativă legislativă pentru fonduri pentru sănătate Bucureşti, 13 mai /Agerpres/ - Un Comitet de Iniţiativă Legislativă Cetăţenească a început strângerea de semnături de la pacienţi pentru creşterea fondurilor alocate sănătăţii.