Cele mai citite
 


Laserul care examinează în 3D componentele ochiului
vineri, 18 iunie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Oftalmologie
 

Tomografia Optică Coerentă /OCT/ permite vederea corneei la 360 de grade şi dă posibilitatea tratării mai bune a unor defecte oculare precum miopia şi keratoconul, datorită unui diagnostic extrem de precis cu imagini tridimensionale de mare rezoluţie. Diagnosticul va putea fi pus în fracţiuni de secundă. Noutatea este prezentată la Veneţia, unde joi începe ''Eucornea'', primul congres al Societăţii europene a corneei, născut din convergenţa ''Refractive.online'' /chirurgia refractivă/, al Societăţii italiene pentru celule staminale şi suprafeţe oculare /Sicsso/.

Noutatea absolută în ceea ce priveşte folosirea laserului în corectarea unor defecte de vedere este de a studia în 3D fiecare componentă a ochiului. Se numeşte OCT şi s-a născut în Japonia, informează Corriere della Sera de joi.

''Nu am văzut niciodată un ochi din interior în acest fel'', a declarat Paolo Vinciguerra, care conduce secţia de oftalmologie de la Spitalul Humanitas din Milano.

Corneea la 360 de grade şi laserul sunt protagoniştii. ''Nu putea fi altfel, deoarece în acest fel se poate trata miopia, keratoconul şi altor maladii ale ochiului, de o manieră tot mai eficientă şi datorită combinaţiei de tehnici diferite'', afirmă Vinciguerra, care va fi unul dintre primii din lume ce va folosi OCT. De astăzi este posibil şi un diagnostic foarte precis. Pe scurt, rezultate excelente cu cea mai mică traumă pentru ochi.

Noutăţile au fost rezumate de Leonardo Mastropasqua, directorul clinicii de Oftalmologie a Universităţii din Cheti şi Pescara: ''Laserul cu excimeri, îmbinat cu cross-linking sau lentile ultrasubţiri pentru tratarea keratoconului şi a unor forme grave de miopie, dar şi laserul alături de celule staminale pentru a permite transplant de cornee altfel imposibil, laserul cu femtosecunde pentru a avea o cornee lenticulară şi a trata defecte de vedere ca miopia şi astigmatismul şi transplant selectiv al părţilor bolnave ale corneei pentru a reduce respingerea''.

Mastropasqua a explicat tehnica ''Lasik'' pentru corectarea miopiei, hipermetropiei şi astigmatismului: ''S-a născut îmbinând folosirea laserului cu excimeri şi a microkeratomului /o lamă chirurgicală/ ce permite tăierea unei lamele subţiri a corneei superficiale /flap/ de repoziţionat odată ce laserul a vaporizat un strat de ţesut de la bază''.

Mai întâi, însă, este nevoie de un diagnostic riguros al pacientului. ''Nu toţi se pot opera'', a avertizat Vinciguerra.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bihor: Primul transplant de cornee artificială din ţară Dr. Norbert Czumbel a efectuat joi, la Clinica privată de oftalmologie din Oradea, în premieră naţională, un transplant de cornee artificială la un pacient în vârstă de 51 de ani, folosind cornee AlphaCor, elaborată pentru înlocuirea corneei sacrificate sau grav bolnave.
Sibiu: Miopia, tema principală a congresului naţional al medicilor oftalmologi Specialişti oftalmologi din România, Italia, Elveţia, Israel, Ungaria şi Ucraina vor discuta începând de vineri, la Sibiu, despre miopie, în cadrul Congresului anual al Societăţii Române de Lentile de Contact şi al Societăţii Române de Cornee şi Suprafaţă Oculară, conform unui comunicat remis joi, AGERPRES...
Dr. Ovidiu Muşat: Persoanele care au rude de sânge cu glaucom prezintă risc major de boală glaucomatoasă Persoanele trecute de 40 de ani care au rude de sânge bolnave de glaucom prezintă un risc major de boală glaucomatoasă care debutează fără simptome, avertizează lt. col. dr. Ovidiu Muşat, medic primar şi doctor în ştiinţe medicale, Secţia Clinică Oftalmologie/Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central...
Transplant de cornee la Spitalul Militar Două intervenţii chirurgicale de transplant de cornee de la un pacient aflat în moarte cerebrală au avut loc marţi, la Clinica de Oftalmologie a Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central "Dr. Carol Davila".
PROF. DR. ANDREAS WEDRICH, PREȘEDINTELE ASOCIAȚIEI DE OFTALMOLOGIE DIN AUSTRIA, ÎN PARTENERIAT CU INTERMEDICAS - Specialist european de top în oncologie și chirurgie oftalmologică recrutat de Intermedicas Intermedicas, prima clinică de second opinion din România, anunță parteneriatul exclusiv cu Prof. Dr. Andreas Wedrich, Președintele Asociației de Oftalmologie din Austria și unul dintre cei mai reputați medici oftalmologi din Europa. Începând cu luna martie, 2016, pacienții români beneficiază...
Sfatul preşedintelui specialiştilor oftalmologi: Părinţii să îşi ţină copiii departe de telefoane, tablete şi televizoare Tot mai mulţi copii, mai ales mici, cu vârsta de până în doi ani, sunt diagnosticaţi cu miopie, motiv pentru care părinţii trebuie să îi ţină cât mai departe de telefoane, tablete şi ecranele televizoarelor, a precizat vineri, pentru AGERPRES, dr. Adriana Stănilă, preşedintele Societăţii Române de Lentile...