Cele mai citite
 


Braşovul are nevoie urgentă de un spital nou
vineri, 18 iunie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Braşovul are nevoie urgentă de un nou spital deoarece structura pavilionară a unităţilor medicale cu paturi şi cabinete de ambulator este neadecvată accesului pacienţilor la servicii medicale decente, a declarat joi, în cadrul şedinţei de plen a Consiliului Judeţean Braşov, vicepreşedintele Attila Kovacs.
Kovacs este preşedintele Comisiei pentru elaborarea strategiei în domeniul sănătăţii, în vederea trecerii spitalelor în subordinea Consiliului Judeţean.

Raportul comisiei prezentat plenului Consiliului Judeţean şi aprobat în unanimitate arată că trebuie găsite urgent soluţii de realizare a unei structuri medicale noi, la nivel judeţean, care să grupeze într-un singur spital secţii cu paturi, cabinete de ambulator şi laboratoare, care să răspundă nevoilor de acces uşor la servicii medicale în sistem public pentru toţi pacienţii judeţului.

S-a aprobat ca în regim de urgenţă să se facă licitaţie pentru ca o firmă specializată să facă un studiu de fezabilitate detaliat pe domeniul sănătăţii în judeţul Braşov.

Preşedintele Consiliului Judeţean, Aristotel Căncescu, a făcut apel la consilierii PD-L. 'Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră, altfel sistemul sanitar braşovean moare. Faceţi demersuri la Guvern pentru a ne sprijini din punct de vedere financiar, pentru că altfel va fi foarte greu. Subiectul sănătăţii nu trebuie politizat, ci, din contră, trebuie să existe un consens', a declarat Aristotel Căncescu.

Raportul întocmit mai arată că unităţile spitaliceşti actuale nu acoperă nervoile de servicii medicale de ambulator pe grupe de specialităţi, proporţia fiind în majoritate sub 35% din necesar, iar pentru specialităţi precum cardiologia sub 25%. Din totalul de servicii medicale în ambulator, aproximativ 50% sunt acoperite prin contract cu sistemul medical privat.

Medicii care au făcut parte din comisie susţin că multe dintre clădirile spitalelor sunt vechi, dotările de asemenea şi există pericolul ca o parte dintre acestea să nu mai poată primi autorizaţia de funcţionare.

Începând cu 1 iulie, şase spitale din municipiul Braşov vor trece în administrarea Consiliului Judeţean: Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă cu un număr de 1.055 de paturi, Spitalul Clinic de copii cu 340 de paturi, Spitalul de Pneumoftiziologie cu 160 de paturi, din care 10 paturi pentru spitalizare de zi, Spitalul Clinic de Obstretică Ginecologie cu 290 de paturi, Spitalul de Psihiatrie şi Neurologie cu 615 paturi şi Spitalul de Boli Infecţioase cu 125 de paturi, din care 5 pentru spitalizare de zi.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Braşov: Primele spitale trec în administrarea Consiliului Judeţean Primele trei dintre cele şase spitale din municipiul Braşov - Spitalul Clinic de Copii, Spitalul de Boli Infecţioase şi Spitalul de Psihiatrie şi Neurologie - vor fi preluate, miercuri, de Consiliul Judeţean Braşov. Celelalte trei spitale, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, Spitalul de Obstretică-...
Braşov: Ministerul Sănătăţii a aprobat redeschiderea spitalului din Săcele Ministerul Sănătăţii a aprobat, în 31 ianuarie a.c, structura de organizare pentru redeschiderea Spitalului din municipiul Săcele, închis de Ministerul Sănătăţii pe 1 aprilie 2011, urmând să primească şi clasificarea, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, vicepreşedintele Consiliului Judeţean...
Braşov: Din 14 unităţi de transfuzie sanguină, doar şapte sunt autorizate;cele mai multe sunt private Şapte unităţi de transfuzie sanguină din cele 14 din judeţul Braşov sunt autorizate sanitar conform Ordinului Ministerului Sănătăţii 607/2013, iar dintre acestea două sunt de stat, respectiv cele de la Spitalul Clinic de Obstretică Ginecologie Braşov şi Spitalul CFR Braşov, restul de cinci fiind unităţi...
Braşov:Trei mari spitale din Braşov au datorii la utilităţi de peste 7 milioane de lei Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă cel mai mare din judeţ, Spitalul de Obstretică şi Ginecologie şi Spitalul Clinic de Copii toate aflate în subordinea Consiliului Judeţean au datorii acumulate la utilităţi pe ultimele trei luni de peste 7 milioane de lei, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă...
Braşov:Datorii de peste 2 milioane de lei către furnizorii de medicamente şi materiale sanitar-farmaceutice Patru dintre cele şase spitale din municipiul Braşov aflate în subordinea Consiliului Judeţean (CJ) au datorii către furnizorii de medicamente, reactivi şi materiale sanitar farmaceutice de 2,3 milioane de lei, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES dr.Gabriel Stanciu, şeful Direcţiei de Sănătate şi Asistenţă...
Ministerul Sănătăţii a prezentat Guvernului nota referitoare la finanţarea FNUASS a furnizorilor de servicii medicale din privat Ministerul Sănătăţii a prezentat miercuri în Guvern o notă privind finanţarea Fondului Naţional Unic de Asigurări de Sănătate a furnizorilor de servicii medicale din sistemul privat.