Cele mai citite
 


Bacău: Medici amendaţi cu 5.000 de lei pentru nereguli în acordarea concediilor medicale
vineri, 18 iunie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Doi medici specialişti din Spitalul Judeţean Bacău şi unul de la Spitalul Buhuşi au fost amendaţi cu câte 5.000 de lei pentru nereguli constatate în acordarea concediilor medicale, în urma controlului efectuat de Casa Judeţeană pentru Asigurări de Sănătate.
La alţi 35 de medici specialişti din cei 110 controlaţi au fost descoperite nereguli în completarea certificatelor sau în respectarea altor norme cu privire la acordarea concediului pentru invaliditate temporară.
Aceştia au fost doar avertizaţi, deoarece viciile constatate ''erau foarte mici şi determinate de neglijenţe minore de completare, fără vreo implicaţie asupra veridicităţii actului respectiv'', potrivit directorului CJAS Bacău, Maria Drăgănuţă.
Medicii sancţionaţi au acordat concediu medical fără a solicita pacienţilor declaraţia obligatorie pe propria răspundere cu privire la reşedinţa aleasă pe perioada invalidităţii de muncă şi acordul pentru verificare din partea angajatorului sau a CJAS. De la dosar lipsea, de asemenea, şi adeverinţa în care angajatorul precizează de câte zile de concediu medical a beneficiat salariatul în decursul ultimelor 12 luni.
Niciun medic de familie din judeţul Bacău nu a fost descoperit, până în prezent, cu nereguli în privinţa acordării concediului medical.
Nemulţumiţi de asemenea verificări şi mai ales de cuantumul amenzilor, unii medici prescriptori au solicitat CJAS Bacău rezilierea convenţiei care le permite să acorde concedii medicale.
'Le-am explicat că nu au motive de teamă dacă procedează corect, deoarece un asemenea control nu are scopul de a-i speria pe medici, ci doar eliminarea abuzurilor'', a precizat, pentru AGERPRES, directorul acestei instituţii.
În judeţul Bacău, dacă în intervalul 1 ianuarie- 31 mai 2009 s-au acordat 175.000 de zile de concediu medical, în aceeaşi perioadă a acestui an se ajunsese la 215.000 de zile.
În fiecare lună din acest an, numărul cererilor de decontare a sumelor plătite de angajatori salariaţilor pentru concediile medicale depuse la CJAS Bacău a fost în creştere.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Aproximativ 100 de medici, sancţionaţi pentru nereguli la acordarea concediilor medicale Peste 800 de medici care au încheiat convenţii privind eliberarea certificatelor de concediu medical şi 74 de beneficiari de concedii medicale au fost verificaţi în perioada 14 iunie-9 iulie, cu această ocazie fiind sancţionaţi peste 100 de medici.
Gorj: CJAS continuă controalele la medicii de familie şi la beneficiarii de concedii medicale Reprezentanţii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Gorj au efectuat, pe parcursul lunii iunie, 11 acţiuni de control la mai mulţi medici de familie, medici specialişti, farmacii, dar şi la două unităţi spitaliceşti, în urma cărora a fost imputată suma de aproximativ 22.600 lei, a declarat vineri...
Bacău: Fără probleme la concedii medicale Medicii băcăuani au trecut cu bine de prima etapă a controlului iniţiat de Ministerul Sănătăţii care vizează modul de eliberare a certificatelor de concediu medical, fiind nominalizaţi de forul tutelar pentru corectitudine.
Botoşani: Medic amendat pentru concedii medicale acordate la întâmplare Un medic de familie din judeţul Botoşani a fost amendat de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) după ce a prescris concedii medicale la întâmplare, a declarat, joi, pentru AGERPRES, directorul CJAS, Rodica Huţuleac.
Fondul de Asigurări de Sănătate suplimentat cu peste 900.000 lei din respingerea la plată a concediilor medicale ilegale Fondul Naţional Unic de Asigurări de Sănătate a fost suplimentat, în doar trei săptămâni, cu peste 900.000 de lei din amenzile aplicate şi sumele încasate ca urmare a respingerii de la plată a concediilor medicale care au fost eliberate ilegal, informează joi Ministerul Sănătăţii, printr-un comunicat...
Timiş: Medici amendaţi pentru acordarea concediilor medicale Inspectorii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Timiş au amendat 22 de medici de familie pentru diferite nereguli constatate la acordarea concediilor medicale.