Cele mai citite
 


Attila Cseke: Nu se închid spitale, dar se vor reorganiza după descentralizare
vineri, 18 iunie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, a declarat joi, la Oradea, că el nu a vorbit niciodată de închiderea unor spitale, dar că, după descentralizare, autorităţile locale sunt cele care vor hotărî unde şi cum vor avea loc reorganizări ale acestora.
Ministrul a recomandat autorităţilor să caute un specific al spitalului, dând exemplul îngrijirilor paleative, care sunt şi finanţate.
Ca răspuns la o întrebare privind o eventuală închidere a unor spitale, ministrul Cseke a precizat că, după apariţia unor asemenea ştiri, el a declarat că nu închiderea spitalelor este soluţia, ci implicarea comunităţii locale, care ştie şi va şti mai bine ce servicii doreşte în spitale decât un minister, indiferent de ministrul care îl conduce.
'Până azi am avut în subordinea ministerului 435 de spitale. Nu se va naşte acel ministru al sănătăţii care să poată coordona eficient 435 de spitale în România. Nu există un asemenea om, nici eu nu sunt acela. De aceea, implicarea comunităţii locale este absolut obligatorie', a spus Cseke.
Descentralizarea de care se ocupă ministerul de la începutul anului va da posibilitatea comunităţii locale, spune Cseke, prin autorităţile locale, să facă o radiografie la nivel judeţean sau local, în urma căreia vor apărea situaţii în care vor fi necesare reorganizări de spitale, în care unele îşi vor schimba structura internă sau se vor orienta spre altceva.
'Eu recomand autorităţilor locale să găsească acolo unde există posibilitatea, un anumit specific pentru spitalul respectiv. Este evident la spitalele mai mici. Sunt categorii de servicii azi în România pe sistemul spitalicesc, care au o cerere pe piaţă extraordinară. Dau exemplul îngrijirilor paleative. Orice instituţie privată în domeniul sanitar care se înfiinţează are secţie de îngrijiri paleative. Există o cerere pe piaţă pentru acest lucru care se şi finanţează. Sunt domenii în care dacă te specializezi chiar poţi să ai venituri sau să îţi asiguri anumite resurse financiare . După descentralizare, autorităţile locale, sigur, vor face o asemenea analiză şi unde va fi cazul, îşi vor reorienta specificul spitalului sau al secţiilor. Pe mine nu m-aţi auzit niciodată să vorbesc de închidere de spitale', a declarat Cseke
Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke a participat joi, la Oradea, la primul transfer din ţară al spitalelor către autorităţile locale, realizat prin semnarea protocoalelor de predare-primire a cinci unităţi sanitare cu paturi din municipiul Oradea (patru) şi oraşul Aleşd, de la Direcţia de Sănătate Publică Bihor la Primăria Oradea şi la Primăria Aleşd.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bihor: Primele spitale din ţară transferate la autorităţi locale, în prezenţa ministrului Sănătăţii Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a participat joi, la Oradea, la primul transfer din ţară al spitalelor către autorităţile locale, realizat prin semnarea protocoalelor de predare-primire a cinci unităţi sanitare cu paturi din municipiul Oradea şi oraşul Aleşd, de la Direcţia de Sănătate Publică Bihor...
E. Boc: Viitorul ministru al Sănătăţii să continue reforma; Ritli nu este responsabil pentru incidentul din 2002 Bucureşti, 17 aug /Agerpres/ - Viitorul ministru al Sănătăţii va trebui să continue reforma în sănătate, aşa cum a fost convenită cu Fondul Monetar Internaţional şi Comisia Europeană, a declarat miercuri, premierul Emil Boc, care a transmis preşedintelui Traian Băsescu nominalizarea lui Ladislau Ritli...
Ministrul Sănătăţii doreşte descentralizarea spitalelor până la 1 iulie Ministrul Sănătăţii Attila Cseke, a anunţat miercuri, într-o conferinţă de presă, că descentralizarea prin transferul unităţilor medicale publice către administraţia locală reprezintă în acest moment una din soluţiile de eficientizare a funcţionării sistemului sanitar şi trebuie realizată până în vara...
Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, în vizită în judeţul Arad Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, a efectuat joi, o vizită de lucru în judeţul Arad, cu scopul de a lua pulsul sistemului sanitar arădean.
Attila Cseke: Descentralizarea spitalelor nu va fi o povară aruncată pe umerii autorităţilor locale Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, a afirmat, sâmbătă, că descentralizarea spitalelor din România nu înseamnă aruncarea responsabilităţii asupra autorităţilor locale.
Bihor: Ministrul Ritli - România are nevoie de o nouă strategie pentru transfuzii Ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli, susţine că România are nevoie de o strategie naţională în domeniul transfuziei, de armonizarea legislaţiei cu cea europeană, precum şi de aparatură performantă pentru fracţionarea şi valorificarea unei cantităţi imense de plasmă aflată în stoc.