Cele mai citite
 


Directorul adjunct al DSP Botoşani: Demersul angajaţilor de la Maternitate este mai mult sindical decât managerial
vineri, 18 iunie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cadrele medicale ale Spitalului de Obstretică şi Ginecologie din Botoşani au înaintat Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) o notă de protest faţă de intenţia autorităţilor sanitare de a reduce numărul de paturi.
Potrivit directorului adjunct al DSP, Gheorghe Apetroaie, medicii şi asistenţii medicali anunţă că 'îşi declină întreaga responsabilitate în situaţia în care Ministerul Sănătăţii nu va renunţa la tăierea de paturi'.
'Eu consider personal că acest demers este mai mult sindical decât managerial. Dumnealor trebuiau să vină cu date concrete, cu elemente care să susţină faptul că numărul de paturi care s-a redus la Maternitatea din Botoşani este prea mare în raport cu activitatea dumnealor şi cu situaţia existentă în judeţul Botoşani', a afirmat Apetroaie.
Aproximativ 100 de cadre medicale de la Spitalul de Obstretică şi Ginecologie din Botoşani au întrerupt, joi dimineaţă, activitatea, în semn de protest faţă de intenţia Ministerului Sănătăţii de a reduce numărul de paturi. Medicii şi asistenţii medicali susţin că o reducere a numărului de paturi ar afecta calitatea actului medical şi ar presupune şi concedierea unui număr important de salariaţi.
Protestul survine la scurt timp după ce autorităţile sanitare au anunţat că numărul de paturi de la Maternitatea din Botoşani se va reduce de la 295, cât este în prezent, la 175.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Activitatea Direcţiei de Sănătate Publică Botoşani, verificată de Ministerul Sănătăţii Corpul de Control al Ministerului Sănătăţii (MS) va verifica activitatea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Botoşani în urma unor neclarităţi legate de autorizarea Sanatoriului de neuropsihiatrie Podriga, se arată într-un comunicat de presă remis joi de MS.
Botoşani: Preşedintele CJ critică intenţia Ministerului Sănătăţii de a comasa spitalele Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Botoşani, Mihai Ţâbuleac, critică intenţia Ministerului Sănătăţii de a desfiinţa Spitalul de Obstretică şi Ginecologie şi Spitalul de Copii şi a le transfera în subordinea Spitalului Judeţean Mavromati.
Botoşani: Maternitatea contestă încadrarea în categoria a V-a Conducerea Spitalului de Obstretică şi Ginecologie din Botoşani a contestat decizia Ministerului Sănătăţii privind încadrarea în gradul V de clasificare. Managerul unităţii, Maria Olaru, a solicitat autorităţilor sanitare centrale să reanalizeze dosarul, astfel încât Maternitatea din Botoşani să fie...
Botoşani: Medicii Spitalului Judeţean de Urgenţă 'Mavromati' vor participa la şedinţa CJ în care se va discuta comasarea Toţi medicii Spitalului Judeţean de Urgenţă ''Mavromati'' Botoşani vor participa, joi, la şedinţa Consiliului Judeţean (CJ) în cadrul căreia va fi dezbătut proiectul de hotărâre privind comasarea unităţii medicale cu alte trei spitale de interes judeţean. Medicul Gheorghe Apetroaie a declarat, luni,...
Fonduri de 13 milioane de lei de la Banca Mondială investite în Maternitatea din Botoşani Secţia de obstetrică şi ginecologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati din Botoşani a fost modernizată în baza unui proiect realizat de Ministerul Sănătăţii şi finanţat de Banca Mondială, investiţia de 13 milioane de lei fiind recepţionată miercuri.
Botoşani: Sindicaliştii din două spitale vor audienţe la ministrul Sănătăţii Sindicaliştii de la Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie şi de la Spitalul de Copii din Botoşani vor solicita o audienţă la ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, pentru discuta cu acesta despre planul de reorganizare a spitalelor din judeţ.