Cele mai citite
 


Gorj: Primarii şi managerii spitalelor sunt de acord cu descentralizarea
vineri, 18 iunie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Managerii spitalelor din judeţul Gorj, împreună cu primarii din localităţile unde se află unităţile spitaliceşti, au participat, joi, la o întâlnire cu prefectul Liviu Andrei şi cu preşedintele Consiliului Judeţean, Ion Călinoiu, pe tema descentralizării spitalelor.
În cadrul întâlnirii, atât managerii spitalelor, cât şi primarii au declarat că sunt de acord cu preluare unităţilor spitaliceşti, dar au solicitat clarificări în ceea ce priveşte datoriile existente, precum şi precizări privind viitoarele surse de finanţare pentru spitale.
Primarul municipiului Motru, Dorin Hanu, a ridicat problema existenţei unor necorelări în actul normativ.
'Sunt anumite neclarităţi în Dispoziţia 84 privind descentralizarea spitalelor. Uneori este specificat că primarul semnează pentru preluarea spitalului, alteori că reprezentanţii Consiliului Local. Trebuie modificat articolul care prevede cine semnează. Mai mult, trebuie specificat în Dispoziţie că trebuie să se întrunească Consiliul Local şi să îl mandateze pe primar pentru a semna preluarea spitalului', a precizat Dorin Hanu.
Primarul municipiului Motru a declarat că, în prezent, Spitalul din localitate nu are nicio datorie, având chiar bani în cont, circa 200.000 lei.
La rândul său, primarul oraşului Târgu-Cărbuneşti, Viorel Mazilu, a menţionat că a semnat deja actele protocolului de predare-primire pentru Spitalul Orăşenesc, cu toate că şi această unitate spitalicească are datorii.
'Spitalul are datorii acumulate prin neplata serviciilor de către Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate. Astfel, pentru 2009 s-au acumulat 7,6 milioane lei, iar în acest an, până în prezent, circa 3,5 milioane lei. În rest, spitalul nu are alte datorii semnificative, ci câteva simbolice. De asta am şi semnat protocolul de preluare', a precizat Viorel Mazilu.
Cu această ocazie, prefectul Liviu Andrei a solicitat tuturor reprezentanţilor autorităţilor locale şi judeţene să facă adrese scrise cu propunerile pentru o eventuală schimbare a articolelor dispoziţiei 84, precizând că săptămâna viitoare se va afla la Bucureşti pentru a discuta cu reprezentanţii Ministerului Sănătăţii propunerile primarilor privind descentralizarea spitalelor.
La nivelul judeţului Gorj, 8 spitale urmează să intre în administrarea consiliilor locale şi în a CJ. Este vorba de Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu şi cel de Pneumoftiziologie 'Tudor Vladimirescu' de la Dobriţa, care vor intra în administrarea Consiliului Judeţean, Spitalul Municipal de la Motru, în administrarea Consiliului Local al oraşului, Spitalul din Novaci în administrarea Consiliului Local Novaci, Spitalul Bumbeşti-Jiu, în cea a Consiliului Local Bumbeşti-Jiu, cel din Rovinari va trece la Consiliul Local Rovinari, Spitalul din Târgu-Cărbuneşti la Consiliul Local de aici şi cel din Turceni la Consiliul Local.
Dintre acestea, 5 nu au niciun fel de datorii, restul, cel din municipiul Târgu-Jiu, cel de la Dobriţa şi Turceni având restanţe de ordinul milioanelor de lei.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gorj: Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, sancţionat de Casa de Asigurări de Sănătate din cauza unor nereguli Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu a fost sancţionat de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj, în urma unor nereguli constatate în unitatea medicală, a declarat, joi, directorul CJAS Gorj, Daniel Bondoc.
Ialomiţa: Spitalul Judeţean de Urgenţă şi Ambulanţa au semnat contractele de finanţare cu Casa de Asigurări Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Ialomiţa a reuşit să convingă ultimii doi furnizori de servicii medicale din judeţ, respectiv Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Slobozia şi Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) Ialomiţa, să semneze contractele de finanţare a serviciilor medicale, după...
Gorj: Spitalele din judeţ au datorii de peste 7 milioane de lei Aproximativ 7 milioane de lei este valoarea totală a datoriilor unităţilor spitaliceşti de pe raza judeţului Gorj, cea mai mare sumă fiind înregistrată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, şeful Direcţiei de Sănătate Publică Gorj, Marius Boeriu.
Gorj: CAS a distribuit ultima tranşă de bani pentru finanţarea serviciilor spitaliceşti Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj a distribuit unităţilor spitaliceşti din judeţ ultima tranşă de bani din acest an pentru finanţarea tuturor serviciilor de profil, a declarat directorul instituţiei, Daniel Bondoc.
Gorj: Spitalele din judeţ vor primi aproximativ 25 de milioane lei pentru primul trimestru al anului Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate va repartiza, în aceste zile, spitalelor din judeţ banii aferenţi primelor trei luni ale acestui an, fondurile alocate în acest sens fiind de aproximativ 25 milioane lei.
Gorj: Casa de Asigurări de Sănătate are datorii de 36 de milioane de lei la farmaciile din judeţ Directorul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj, Daniel Bondoc, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că instituţia pe care o conduce trebuie să achite suma de 36 de milioane de lei către farmaciile din judeţ, reprezentând restanţe din anii 2009 şi 2010.