Cele mai citite
 


Fetiţă de 15 ani operată pentru protezare de şold, la Spitalul 'Grigore Alexandrescu'
duminică, 20 iunie 2010   ::   1 Comentarii :: :: Stiri
 
O intervenţie ortopedică chirurgicală de protezare pentru luxaţie de şold la o fetiţă de 15 ani s-a încheiat, joi seara, după şase ore, cu succes la Spitalul de Copii 'Grigore Alexandrescu'.
Dr. Alexandru Ulici a declarat, pentru AGERPRES, că intervenţia a fost una foarte dificilă, dar trebuia realizată pentru că fetiţa nu putea să meargă şi avea dureri.

'Are o deformare gravă a arhitecturii şoldului care necesita o intervenţie laborioasă. De asemenea, în acest caz a fost necesară o proteză personalizată care este costisitoare', a explicat medicul.

Dr. Ulici a precizat că Spitalul 'Grigore Alexandrescu' se numără printre puţinele unităţi care face astfel de protezări la copii. Aceasta este a 20-a intervenţie efectuată în Clinica de ortopedie.

Specialistul a accentuat că nu trebuie confundată protezarea de şold de la adulţi cu protezarea reconstructivă la copil.

În cazul copiilor, proteza urmează să se schimbe după un timp şi de aceea se pune o proteză necimentată cu grefon osos pentru o perioadă cât mai mare, în general.

Medicul a precizat că reuşita acestor intervenţii, în general, depind într-un procent foarte mare de pacient, care este o entitate care se comportă diferit.

La Spitalul 'Grigore Alexandrescu', cel mai mic copil operat pentru o astfel de protezare a avut opt ani şi, potrivit dr. Alexandru Ulici, a fost probabil cel mai mic din Europa.
Notare
Comentarii
de annamaria
remarcabil. am auzit ca exista specialisti foarte buni si la brasov, in cadrul spitalului clinicco. un caz la fel de dificil dar la limita superioara de varsta,fiind vorba de o batrana in varsta de 103 ani, careia i s-a facut o proteza partiala de sold.

Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Timiş: Operaţii cu GPS, în premieră naţională la Clinica de Ortopedie a Spitalului Judeţean Chirurgii de la Clinica II Ortopedie - Traumatologie a Spitalului Judeţean Timişoara vor opera din această lună, în premieră naţională, folosind GPS-ul, un sistem intern de navigaţie, care-i ajută pe medici să fixeze exact locul şi modul în care trebuie aplicată proteza de şold sau de genunchi.
Coxartroza Ce este coxartroza? Coxartroza este o boala cronica ce se manifesta prin degradarea articulatiei soldului si este intalnita in general dupa varsta adulta, incidenta maxima apare la persoane de peste 50 ani, fiind mai frecventa cu inaintarea in varsta. Exista si cazuri particulare in care...
RETROSPECTIVÃ/ Premiere medicale româneşti în 2012 Anul 2012 a continuat să fie un an al premierelor în medicina românească. Aflat şi în 2012 într-un proces de reorganizare, dar şi de schimbări la nivel înalt ale conducerii ministerului de resort, domeniul sănătăţii româneşti a adus premiere în chirurgia cardiovasculară, în neurochirurgie, în prelevarea...
Intervenţie chirurgicală efectuată în premieră de medicii ieşeni O echipă de medici de la Spitalul de Recuperare din Iaşi a efectuat, vineri, o intervenţie chirurgicală în timpul căreia a fost transplantată o proteză de umăr unui bărbat din judeţul Neamţ diagnosticat cu boala Wilson.
Secţia de ortopedie de la "Carol Davila" realizează anual 300 de intervenţii de transplant Aproximativ 300 de intervenţii chirurgicale de transplant, incluzând proceduri de recoltare şi transplantare de os şi ţesuturi, implanturi de structuri artificiale şi autotransplant, se realizează anual în Secţia Clinică Ortopedie şi Traumatologie a Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central "Dr...
La Spitalul Grigore Alexandrescu va funcţiona cea mai mare clinică de chirurgie cardiovasculară pediatrică La Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii "Grigore Alexandrescu" a început construcţia celei mai mare clinici de chirurgie cardiovasculară pediatrică care va intra în funcţiune anul viitor.