Cele mai citite
 


Apel al dependenţilor de droguri, pacienţi ai CAIA
miercuri, 25 martie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Bucureşti, 25 mar /Agerpres/ - Pacienţii aflaţi în tratament în Centrele de Asistenţă Integrată a Adicţiilor (CAIA) din cadrul Agenţiei Naţionale Antidrog (ANA), recent desfiinţată şi trecută în subordinea Poliţiei Române, atenţionează autorităţile române, într-o scrisoare deschisă, asupra pericolului închiderii centrelor CAIA şi pierderii accesului la tratament.

Semnatarii scrisorii, ataşată unui comunicat de presă semnat de Eugen Hriscu, director de programe al ONG Aliat şi medic psihiatru al CAIA "Obregia" din cadrul ANA, remis, miercuri, AGERPRES, solicită celor în drept - organizaţiilor nonguvernamentale, ANA, Ministerului Sănătăţii, organismelor internaţionale interesate (UNODC) şi consumatorilor de droguri - organizarea unei dezbateri privind viitorul acestor centre şi al sistemului de tratament pentru dependenţa de drog.

Potrivit sursei citate, dependenţa de droguri afectează aproximativ 1% din populaţia Bucureştiului, în jur de 20.000 de persoane, pentru care există, aproximativ 1000 de locuri de tratament.
Prin OUG 156/2009, ANA va trece integral în subordinea Inspectoratului General al Poliţiei Române, urmând ca centrele de tratament al dependenţei de droguri să fie predate Ministerului Sănătăţii.

Conform aceluiaşi comunicat, la ora actuală, un număr de 200 de consumatori de droguri sunt trataţi în centrele CAIA din Bucureşti, iar 1200 - în cele din ţară. AGERPRES/(AS)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII ÎN JUDEŢE Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Corespondenţi în săptămâna 9-13 mai
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII - BUCUREŞTI Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Bucureşti în săptămâna 11 - 15 iulie:
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII - BUCUREŞTI Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Bucureşti în săptămâna 9 - 13 mai:
Bani mai puţini pentru servicii medicale Alexandria, 13 mai /Agerpres/ - Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Teleorman a încheiat cu furnizorii de servicii medicale din judeţ 470 de contracte pentru 2009, un an în care bugetul total administrat de această instituţie reprezintă 81,60 la sută în comparaţie cu banii gestionaţi în 2008.
Casa de Pensii Bucureşti primeşte cereri pentru bilete de tratament Bucureşti, 13 mai /Agerpres/ - Casa de Pensii a Municipiului Bucureşti primeşte, în această perioadă, cereri de acordarea biletelor de tratament pentru acest an.
Iniţiativă legislativă pentru fonduri pentru sănătate Bucureşti, 13 mai /Agerpres/ - Un Comitet de Iniţiativă Legislativă Cetăţenească a început strângerea de semnături de la pacienţi pentru creşterea fondurilor alocate sănătăţii.