Cele mai citite
 


Iaşi: Tentativă de suicid la 89 de ani, din cauza diminuării pensiilor
duminică, 20 iunie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Medicii de la Spitalul Clinic de Urgenţe Sfântul Ioan din Iaşi au constatat cu surprindere că două femei în vârstă au decis să îşi pună capăt zilelor de teamă că vor muri de foame.
Bunicuţele, în vârstă de 80, respectiv, 89 de ani, au fost aduse în stare gravă la Spitalul Clinic de Urgenţe Sfântul Ioan din Iaşi după ce au ingerat medicamente în sop suicidar.

Deşi prima locuieşte în Belceşti, iar cealaltă în Dorobanţi, cele două octogenare au avut acelaşi motiv pentru gestul lor - teama că după diminuarea pensiilor vor muri de foame şi nu vor mai avea bani de medicamente, fapt pentru care au decis să treacă peste credinţă şi să-şi pună capăt zilelor.

Dr. Tudor Ciuhodaru, purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic de Urgenţe Sfântul Ioan din Iaşi, a afirmat că după stabilizarea în Unitatea de Primire a Urgenţelor (UPU) cele două bătrâne au fost internate la Clinica ATI - Toxicologie.

Prognosticul de viaţă, susţine dr Ciuhodaru, este rezervat.

'Sunt cele mai vârstnice paciente cu tentative suicidare, iar cei de la UPU remarcă tendinţa de depasare a suicidului spre vârste înaintate. Ne aşteptăm ca în perioada următoare să crească numărul celor care recurg la suicid pe fondul depresiilor provocate de condiţiile socio-economice dificile datorate diminuării salariilor şi a pensiilor', a declarat presei dr Tudor Ciuhodaru.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Un bărbat a ajuns la spital în stare gravă din cauza hipotermiei Medicii de la Spitalul Clinic de Urgenţe ''Sfântul Ioan'' din Iaşi încearcă de mai bine de cinci ore să salveze viaţa unui bărbat adus în stare de şoc hipotermic.
Zeci de tentative de suicid la Iaşi Aproape 30 de persoane au ajuns în stare gravă la Spitalul Clinic de Urgenţe Sfântul Ioan din Iaşi în urma tentativelor de suicid cu medicamente, substanţe toxice de uz gospodăresc şi plăgilor mutilante.
Iaşi: Tudor Ciuhodaru cere sprijin pentru mutarea Spitalului de Urgenţe Doctorul Tudor Ciuhodaru, coordonatorul Unităţii de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţe Sfântul Ioan din Iaşi solicită sprijinul Ministerului Sănătăţii şi Ministerului Apărării pentru finalizarea lucrărilor la parterul clădirii în care ar trebui să fie mutat Spitalul Clinic de...
Iaşi: În stare gravă din cauza şamponului O femeie în vârstă de 68 de ani a fost adusă în stare gravă la?Spitalul Clinic de Urgenţe 'Sfântul Ioan' din Iaşi, la scurt timp?după ce a utilizat un şampon.
Iaşi: A încercat să se sinucidă din cauza ratelor neachitate la bănci O femeie a fost adusă în stare gravă, luni, la Spitalul Clinic de Urgenţe 'Sfântul Ioan' din Iaşi, după ce a încercat să se sinucidă pentru că nu mai are cum să îşi achite ratele la bancă.
Iaşi: În comă din cauza etnobotanicelor O studentă, în vârstă de 20 de ani, a fost adusă în stare gravă la Spitalul Clinic de Urgenţe Sfântul Ioan din Iaşi după ce a intrat în comă la scurt timp după ce s-a întors de la o petrecere unde a consumat plante cu efect halucinogen.