Cele mai citite
 


Satu Mare: Spitalele din judeţ au datorii de peste opt milioane de lei
duminică, 20 iunie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Consiliul Judeţean Satu Mare va prelua spitalele din judeţ, care au datorii de peste 8,4 milioane de lei către furnizori.
Preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Csehi Arpad, a declarat vineri într-o conferinţă de presă că urmează în scurt timp preluarea celor cinci spitale din judeţ de la Ministerul Sănătăţii şi au început deja întâlniri pentru încheierea protocolului de predare-primire.
Potrivit acestuia, din cele cinci spitale, patru au datorii, valoarea acestora fiind de 8,4 milioane lei. Singurul fără datorii este Spitalul TBC. Datoriile de până la data de 31 mai, de 2,8 milioane lei, vor fi plătite din bugetul naţional, urmând ca restul datoriilor, de 5,6 milioane să fie plătită în trimestrul următor din fonduri proprii.

'Consider că această descentralizare trebuia de mult pusă în aplicare. Sper să nu se oprească aici, descentralizarea spitalelor este o verigă importantă, dar nu singura a sistemului sanitar. Sper ca până la finalul anului să fie descentralizate direcţiile de sănătate publică, serviciile de ambulanţă şi casele de asigurări de sănătate. Sunt multe probleme de rezolvat şi cred că vom reuşi o îmbunătăţire a serviciilor medicale de care beneficiază sătmărenii', a spus Csehi Arpad.

Acesta a precizat că după preluare se va face un audit la fiecare instituţie, urmând să se producă modificări şi în structurile de conducere, dacă va fi cazul.

În judeţul Satu Mare există cinci spitale: Spitalul Judeţean, Spitalul Carei, Spitalul Negreşti Oaş, Spitalul Tăşnad şi Spitalul TBC.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Satu Mare: Stomatologii care depind de Casa de Asigurări de Sănătate, puşi în dificultate în urma tăierii finanţării Preşedintele Colegiului Medicilor Dentişti Satu Mare, Flaviu Simu, atrage atenţia că stomatologii din judeţ care depind de Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) sunt puşi într-o situaţie dificilă după tăierea finanţărilor, ei neprimind bani din luna februarie.
Serviciile de ambulanţă îşi reprimesc sumele reţinute de Ministerul Sănătăţii Reţinerea la nivelul Ministerului Sănătăţii a procentului de 15% din cheltuielile de personal şi cheltuielile cu bunuri şi servicii de la Serviciile de Ambulanţă s-a efectuat în baza dispoziţiilor Guvernului României, în scopul menţinerii echilibrului între resursele alocate şi cheltuielile efectuate...
Consiliul Judeţean Vâlcea alocă peste 220 mii lei celor patru spitale din subordine Consiliul Judeţean Vâlcea va aloca celor patru unităţi sanitare din subordine peste 220 mii lei pentru salarii, lucrări restante şi demararea unor investiţii, a declarat, luni, pentru AGERPRES, preşedintele CJ, Ion Câlea.
Ministerul Sănătăţii va prelua la bugetul de stat cheltuielile pentru serviciile de ambulanţă Ministerul Sănătăţii va reorganiza programele naţionale de sănătate şi va prelua la bugetul de stat cheltuielile pentru serviciile de ambulanţă începând cu luna martie 2013, informează miercuri un comunicat de presă al instituţiei, precizând că până la acea dată se intenţionează prelungirea contractului...
Satu Mare: Consiliul Judeţean intenţionează să preia Căminul de Argint, aflat în pragul falimentului Consiliul Judeţean (CJ) Satu Mare ar putea prelua Căminul de Argint din Viile Satu Mare care găzduieşte vârstnici cu Alzheimer, Parkinson, sau cu sechele în urma unor accidente vasculare, instituţia fiind în pragul falimentului din cauza unor datorii acumulate.
Raed Arafat: Serviciile de ambulanţă, dotate în 2013 cu aproape 200 de autospeciale Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii (MS) Raed Arafat a declarat, miercuri, la Constanţa, că serviciile judeţene de ambulanţă sunt dotate pe parcursul anului 2013 cu aproape 200 de autospeciale, după ce anul trecut acestora le-au fost distribuite 53 de maşini.