Cele mai citite
 


Bihor: Simpozion naţional de uroginecologie performantă, susţinut de prof. G. Bumbu
duminică, 20 iunie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Peste 40 de medici ginecologi, urologi, chirurgi din toată ţara participă, în perioada 17-19 iunie, la Oradea, la un simpozion de uroginecologie susţinut de decanul Facultăţii de Medicină Oradea, prof. univ.dr. Gheorghe Bumbu.
Medicii, printre care se află şi profesori sau conferenţiari universitari din Bucureşti, Cluj, Iaşi, vor avea ocazia să beneficieze de experienţa teoretică şi practică de zeci de ani a profesorului universitar Gheorghe Bumbu, şeful Clinicii de Urologie de la Spitalul Clinic Judeţean Oradea, primul medic specialist din ţară care a început să aplice pentru prima dată în România, în urmă cu opt ani, metode de vârf european în chirurgia urogenitală.

Prof. Bumbu efectuează şi perfecţionează cele mai moderne tehnici pentru tratarea afecţiunilor de incontinenţă urinară de efort (pierderea de urină) şi prolapsul urogenital (căderea uterului, a vezicii şi a intestinului gros). Tehnica chirurgicală presupune montarea unor bandelete din polipropilenă pentru a creşte rezistenţa uretrală în incontinenţa urinară şi inserarea unor meşe de polipropilenă pentru refacerea staticii pelvine şi a diverselor forme de prolaps.

''Sunt metode noi minim invazive care pot readuce pacientele la o viaţă normală şi le pot rezolva inclusiv problemele sexuale care sunt legate de aceste afecţiuni. Multe femei cu astfel de afecţiuni au dureri în timpul contactului sexual sau pierd urina aducându-le într-o stare să nu-şi mai dorească o viaţă intimă, ceea ce le periclitează adeseori căsnicia'' a declarat, pentru AGERPRES, prof. Bumbu.

Incidenţa femeilor cu incontinenţa urinei sau probleme după naşteri este foarte mare. Un screening recent efectuat de dr. Bumbu pentru depistarea acestor afecţiuni arată că din 380 de femei, 340 trebuiau operate.

Pentru a putea fi descoperite însă, dr. Bumbu recomandă o mai mare implicare a urologilor, ginecologilor şi inclusiv, a medicilor de familie, deoarece femeile, în general, se jenează, din cauza unor prejudecăţi care mai persistă încă la noi, să le povestească medicilor despre aceste suferinţe. Prof.univ dr. Gheorghe Bumbu, care este şi preşedintele Societăţii de Uroginecologie şi vicepreşedintele Asociaţiei Române de Urologie, organizează anual campanii gratuite pentru depistarea afecţiunilor urogenitale.

Simpozionul se derulează, timp de trei zile, prin seminarii teoretice, susţinute la Hotel Forum Continental, lucrări practice, demonstraţii şi intervenţii chirurgicale comentate live de prof. Bumbu din sala de operaţii. Printr-un sistem video, cursanţii au posibilitatea să vizioneze dintr-o încăpere alăturată toate etapele unei operaţii.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bihor: Peste 300 de medici, la Conferinţa internaţională de urologie, ginecologie şi uroginecologie Peste 300 de medici urologi şi ginecologi, alături de alţi invitaţi din ţară şi din străinătate - Germania, Italia şi SUA - participă, în perioada 14-17 noiembrie, la Conferinţa internaţională de urologie, ginecologie şi uroginecologie, organizată de prof. univ. dr. Gheorghe Bumbu, şeful Clinicii de...
Bihor: Conferinţă naţională la Facultatea de medicină din Oradea dedicată uroginecologiei Prima ediţie a Conferinţei Naţionale în Urologie şi Uroginecologie - UROGYN 2011, organizată de Facultatea de Medicină şi Farmacie din Oradea în perioada 21-26 noiembrie, a marcat vineri, înfiinţarea unei noi subspecializări - uroginecologia, demers susţinut de decanul FMF Oradea, prof. univ. Gheorghe...
Clinica de Urologie a SCJ Mureş, screening gratuit de incontinenţă urinară, campanie unică în România Şefa Clinicii de Urologie din cadrul Spitalului Clinic Judeţean Mureş (SCJ), profesor doctor Martha Orsolya, a anunţat miercuri, că în perioada 25-27 iunie, la Târgu Mureş va avea loc un screening gratuit de incontinenţă urinară, acţiune unică în România.
Bihor: Demonstraţii live în patologia uroginecologică, expoziţie medicală, în conferinţa "Urogyn 2014" Aproape 350 de medici şi chirurgi din România, Republica Moldova, Italia, Ungaria şi SUA participă, în perioada 13-15 noiembrie, la Conferinţa Internaţională de Urologie, Ginecologie şi Uroginecologie - Urogyn 2014, a anunţat joi preşedintele Asociaţiei Române de Uroginecologie, prof. univ. dr. Gheorghe...
Bihor: Uroginecologia din Oradea, la fel de performantă ca şi cea din SUA, declară dr. Cristian Câmpian Toate procedurile chirurgicale efectuate în uroginecologia din SUA se practică şi la Oradea, a declarat, sâmbătă, dr. Cristian Câmpian, specialist în domeniu din Franklin, SUA, la deschiderea oficială a celei de a IV-a conferinţe internaţionale de uroginecologie.
Demonstraţii practice pe un simulator 3D, pentru studenţii de la Stomatologie Studenţii de la Facultăţile de Medicină Dentară vor putea să dobândească experienţă profesională încă din anul III de studiu prin intermediul unui sistem de simulare asistată pe calculator 3D, a declarat prof.univ.dr. Norina Forna, decanul Facultăţii de Medicină Dentară din cadrul Universităţii de Medicină...