Cele mai citite
 


Attila Cseke: Termenul propus pentru coplată este 1 ianuarie 2011
duminică, 20 iunie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Introducerea mecanismului de coplată prin tichetul moderator pentru sănătate ar putea avea loc începând cu 1 ianuarie 2011, conform precizărilor făcute vineri, la Zalău, de ministrul Sănătăţii, Attila Cseke.
'Coplata este o măsură care era în acordul cu Fondul Monetar şi este în continuare, iar termenul propus este 1 ianuarie 2011', a precizat Cseke.
Coplata va reprezenta contribuţia personală la plata serviciilor medicale, a medicamentelor şi dispozitivelor, în momentul utilizării efective a acestora.
Introducerea mecanismului de coplată prin tichetul moderator pentru sănătate reprezintă una dintre principalele clauze ale angajamentului financiar pe care Guvernul României l-a încheiat cu FMI.
Conform Ministerului Sănătăţii, noua măsură va duce la o mai bună adresabilitate a populaţiei către sistemul de asistenţă primară, la îmbunătăţirea finanţării sistemului de sănătate şi la realizarea unui control în ceea ce priveşte neefectuarea serviciilor, asigurându-se astfel creşterea calităţii asistenţei medicale.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Attila Cseke: Sistemul de coplată va duce la un echilibru al finanţărilor din sănătate Sistemul de coplată în domeniul sanitar va echilibra bugetul CAS atât pentru spitalizare, cât şi pentru medicina de prevenţie, a declarat vineri ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, într-o conferinţă de presă, la Râmnicu Vâlcea.
Ministrul Sănătăţii doreşte descentralizarea spitalelor până la 1 iulie Ministrul Sănătăţii Attila Cseke, a anunţat miercuri, într-o conferinţă de presă, că descentralizarea prin transferul unităţilor medicale publice către administraţia locală reprezintă în acest moment una din soluţiile de eficientizare a funcţionării sistemului sanitar şi trebuie realizată până în vara...
Aproximativ 800 de cupluri vor beneficia, de la 1 iunie, de programul MS de fertilizare in vitro Bucureşti, 29 mar /Agerpres/ - Ministerul Sănătăţii va începe, de la 1 iunie, primul program de fertilizare in vitro şi embriotransfer în scopul de a asigura fondurile necesare realizării procedurii de fertilizare in vitro pentru cuplurile infertile, a anunţat, marţi, într-o conferinţă de presă, ministrul...
Comisiile parlamentare de specialitate au votat, în unanimitate, creşterea bugetului Ministerului Sănătăţii la 5% din PIB Comisiile de specialitate ale Parlamentului au votat, joi, în unanimitate, majorarea bugetului Ministerului Sănătăţii la 5% din PIB şi au acceptat toate cele 128 de amendate depuse de senatori şi deputaţi.
Ministrul Sănătăţii: Coplata trebuie aplicată, chiar dacă are o valoare modică Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a subliniat luni într-o conferinţă de presă că deşi coplata are o valoare modică, ea trebuie aplicată.
Ministrul Sănătăţii: Coplata va trebui achitată o singură dată, la externare Coplata, în cuantum maxim de zece lei, va trebui achitată de pacienţi o singură dată, la externarea din spital, a precizat, marţi, ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, într-o videoconferinţă cu managerii unităţilor medicale.