Cele mai citite
 


Suceava: Sancţiuni contravenţionale pentru concedii medicale în neregulă
duminică, 20 iunie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Suceava a aplicat 20 de sancţiuni contravenţionale medicilor care au eliberat concedii medicale fără respectarea prevederilor legale.
Directorul CJAS Suceava, Crsitina Iordăchel, a declarat, vineri, că, în perioada 18 mai - 11 iunie 2010, s-a desfăşurat o acţiune de control operativ, dispusă de CNAS, pentru verificarea modului de acordare a concediilor medicale şi a modului de eliberare de certificate de concediu medical.
În urma acţiunii de control au fost aplicate opt sancţiuni contravenţionale pentru eliberarea de certificate de concediu medical fără respectarea prevederilor legale în vigoare, cu amendă în valoare de 5.000 de lei fiecare, pentru un caz fiind depusă contestaţie la sediul CJAS Suceava.
Potrivit lui Iordăchel, sancţiunile sau aplicat pentru diverse neconcordanţe între perioada de internare în spital, foaia de observaţie clinică generală, consultaţia medicală, registrul de evidenţă de la nivelul ambulatoriului clinic integrat şi data acordării concediului medical înscrisă în formulare; pentru neconsemnarea în documentele medico-legale a datelor obligatorii specifice actului medical, respectiv diagnostic, proceduri/investigaţii efectuate/recomandate, tratament prescris, date care să justifice acordarea de concediu medical; eliberarea de certificat medical fără a exista declaraţia pacientului, document obligatoriu.
Totodată, Iordăchel a spus că la fiecare medic prescriptor sancţionat s-au constatat mai multe tipuri de situaţii de nerespectare a prevederilor legale referitoare la concediile medicale, dintre cele menţionate mai sus.
Directorul CJAS a precizat că au mai fost aplicate 12 sancţiuni contravenţionale cu Avertisment, pentru acordarea de concediu medical 'în continuare' la o dată mai mare decât data la care s-a terminat valabilitatea certificatului medical anterior; acordarea de concediu medical la o dată anterioară datei de externare din spital; eliberarea de certificat de concediu medical în baza adeverinţei eliberată de angajator fără ca aceasta să conţină numărul de zile de concediu medical de care a beneficiat asiguratul în ultimele 12 luni.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Suceava: 24 de pensionari trebuie să restituie banii pe reţetele onorate prin declaraţii de venit false Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Suceava a aplicat, în cursul anului trecut, trei sute de sancţiuni, în valoare totală de 443.058 lei, iar 24 de pensionari cărora le-au fost onorate reţete compensate cu 90% în mod nejustificat, vor trebui să restituie diferenţa de bani, a declarat vineri...
Suceava: Medicii de familie au de returnat CJAS aproape 400.000 lei pentru servicii neconforme Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Suceava a dispus, în urma controalelor efectuate anul trecut, recuperarea a aproximativ 600.000 lei de la furnizorii de servicii medicale, ponderea cea mai mare înregistrându-se în cazul medicilor de familie, a declarat, vineri, purtătorul de cuvânt al ...
Galaţi: Zeci de furnizori de servicii medicale, sancţionaţi de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Inspectorii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Galaţi au aplicat sancţiuni unui număr de 46 de furnizori de servicii medicale în primul semestru al anului, au anunţat, joi, reprezentanţii Biroului de control al instituţiei.
Suceava: Scădere semnificativă a numărului concediilor medicale Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Suceava a înregistrat, în ultimele luni, o diminuare semnificativă a numărului concediilor medicale eliberate de medici.
Preşedintele CJAS Cluj: Instituţia a depăşit dificultăţile din 2010 prin buna colaborare cu partenerii săi Anul 2010 a fost dificil pentru Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Cluj, dar greutăţile au fost depăşite prin buna colaborare cu furnizorii de servicii medicale şi Colegiile Farmaciştilor şi Medicilor, a declarat, luni, pentru AGERPRES, preşedintele director general al CJAS Cluj, Emilia Groza...
Braşov: Medici amendaţi pentru emiterea incorectă a concediilor medicale Un număr de 20 de medici dintre cei 75 controlaţi de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate în Braşov, Făgăraş şi Codlea au fost amendaţi în perioada 31 mai-9 iunie în baza OUG 158 /2010 privind emiterea de concedii medicale, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, preşedintele directorul general...