Cele mai citite
 


Attila Cseke: Medicamentele pe unele programe vor fi achiziţionate centralizat
duminică, 20 iunie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Medicamentele aferente unor programe naţionale de sănătate vor fi achiziţionate centralizat, începând cu acest an, pentru reducerea costurilor şi evitarea situaţiilor în care acelaşi medicament să fie cumpărat la preţuri diferite, conform precizărilor făcute vineri, la Zalău, de ministrul Sănătăţii, Attila Cseke.
'Pentru că, pe anumite domenii, achiziţiile nu se fac într-un mod coordonat, a crescut valoare pentru aceste medicamente. Dau un exemplu: la oncologie, în trei ani de zile suma cheltuită pe medicamente din programe s-a dublat. Pentru că acum trei ani de zile achiziţia se făcea la nivel central, sigur, la o sumă, la o cantitate ce era licitată, dar evident că a fost o concurenţă. Din moment ce acest lucru nu s-a făcut în mod unitar, sumele au început să crească cu diferenţe semnificative între judeţe pentru acelaşi medicament, ceea ce iarăşi ridică o problemă. De anul acesta, la unele programe ele sunt în curs de achiziţionare la nivel naţional, exact pentru acest motiv', a declarat Attila Cseke.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Subprogram oncologic al Ministerului Sănătăţii, lansat la Oradea Subprogramul de monitorizare activă a terapiilor oncologice specifice a fost lansat, sâmbătă, la Oradea, în prezenţa ministrului Sănătăţii, Attila Cseke, care a înmânat contractul de finanţare a 1.700 de examinări pe an, susţinute de MS, conducerii Centrului de Diagnosticare Pozitron PET/CT.
Attila Cseke: Săptămâna viitoare toate judeţele vor primi vaccinuri pentru nou-născuţi Vaccinurile gratuite pentru nou-născuţi vor fi din nou disponibile, în întreaga ţară, începând de săptămâna viitoare, conform precizărilor făcute vineri, la Zalău, de ministrul Sănătăţii, Attila Cseke.
Attila Cseke: Termenul propus pentru coplată este 1 ianuarie 2011 Introducerea mecanismului de coplată prin tichetul moderator pentru sănătate ar putea avea loc începând cu 1 ianuarie 2011, conform precizărilor făcute vineri, la Zalău, de ministrul Sănătăţii, Attila Cseke.
Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, în vizită în judeţul Arad Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, a efectuat joi, o vizită de lucru în judeţul Arad, cu scopul de a lua pulsul sistemului sanitar arădean.
Ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli, în vizită în judeţul Sălaj Modul în care au fost investiţi banii alocaţi de Ministerul Sănătăţii pentru modernizarea unor secţii din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău, dar şi problemele cu care se confruntă sistemul medical din judeţul Sălaj îi vor fi prezentate vineri, ministrului de resort Ladislau Ritli, cu prilejul...
Producătorii de medicamente generice atrag atenţia asupra calculului preţurilor la medicamentele din programele naţionale Bucureşti, 18 oct /Agerpres/ - Asociaţia Producătorilor de Medicamente Generice (APMGR) atrage atenţia, într-un comunicat remis, luni, AGERPRES, că Hotărârea de Guvern nr. 261/2010 privind reducerea adaosurilor comerciale pentru medicamentele gratuite, incluse în sublista de programe naţionale C2, în...