Cele mai citite
 


OMS preocupată de epidemia de rujeolă din Africa de Est
duminică, 20 iunie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Organizaţia Mondială a Sănătăţii /OMS, cu sediul la Geneva/ şi Fondul Naţiunilor Unite pentru Copii /UNICEF/ şi-au manifestat vineri preocuparea în legătură cu epidemia de rujeolă din Africa de Est şi Australă, soldată cu moartea a peste 700 de persoane, informează AFP.
Cele două agenţii internaţionale anunţă într-un comunicat sporirea semnificativă a cazurilor de rujeolă, ceea ce subminează eforturile OMS vizând evitarea mortalităţii generată de această maladie 'extrem de contagioasă'.

'La jumătatea lunii iunie, epidemia afecta peste 47.907 copii din 14 ţări, provocând 731 de decese. Cazurile cele mai recente confirmate au fost detectate în Malawi, Mozambic şi Zambia', menţionează documentul citat.

Ţările cele mai afectate de această maladie sunt Africa de Sud /15.520 cazuri şi 18 decese/, Malawi /11.461 cazuri şi 68 decese/, Zimbabwe /8.173 cazuri şi 517 decese/, Etiopia /2.108 cazuri şi 8 decese/.

'Majoritatea ţărilor afectate au demarat campanii de vaccinare limitate, pentru oprirea extinderii epidemiei', continuă comunicatul, citând exemplele Africii de Sud şi statului Zimbabwe.

Această situaţie a fost provocată de o reducere a vaccinărilor, din cauza lipsei de fonduri.

Pentru a evita propagarea epidemiei de rujeolă, OMS şi UNICEF recomandă dubla vaccinare a 90% din copii, la nivel local şi naţional, reamintind că eforturile depuse de OMS în perioada 2000-2008 au făcut posibilă o reducere cu 92% a mortalităţii infantile provocată de această maladie.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Reacţia OMS la epidemia de Ebola, aspru criticată de experţi într-un raport solicitat de ONU Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) nu a reacţionat adecvat la epidemia de Ebola din Africa de Vest, nu a alertat suficient de convingător comunitatea internaţională asupra pericolului extinderii bolii şi nici nu şi-a coordonat corespunzător activitatea în această privinţă cu alte agenţii ale Organizaţiei...
Febra galbenă: Organizaţia Mondială a Sănătăţii va lansa o campanie de vaccinare în Angola şi Republica Democrată Congo Organizaţia Mondială a Sănătăţii va lansa la începutul lunii august o vastă campanie de vaccinare împotriva febrei galbene, în cadrul căreia vor fi vaccinate 15,5 milioane de persoane din Angola şi Republica Democrată Congo (RDC), a declarat, joi, la Geneva, Bruce Aylward, director general adjunct al...
OMS anunţă eradicarea Ebola în Guineea, ţara unde a început epidemia în urmă cu doi ani Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat marţi, într-un comunicat, eradicarea Ebola în Guineea, ţară unde în urmă cu doi ani s-a înregistrat primul caz care a dus la o epidemie ce s-a răspândit în ţările vecine Liberia şi Sierra Leone, transmit AFP, EFE şi Reuters.
Ebola: OMS declară încetarea "urgenţei de sănătate publică de importanţă internaţională" Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat marţi că epidemia de Ebola nu mai constituie o "urgenţă de sănătate publică de importanţă internaţională", dar a atras atenţia asupra necesităţii menţinerii unui înalt nivel de vigilenţă în ţările din Africa de Vest pentru a preveni apariţia unor noi...
Epidemia de febră galbenă din Africa, "gravă", fără a reprezenta o urgenţă de interes mondial (OMS) Epidemia de febră galbenă din Africa, soldată până în prezent cu circa 300 de morţi, este "gravă", dar nu reprezintă "o urgenţă de sănătate publică, de interes internaţional", a estimat Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), citată de AFP.
Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunţat sfărşitul epidemiei de Ebola din Africa de Vest Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunţat joi sfârşitul epidemiei de Ebola din Africa de Vest, avertizând că Guineea, Liberia şi Sierra Leone rămân cu un risc ridicat de mici focare suplimentare ale acestei maladii, anunţă agenţiile de presă internaţionale.