Cele mai citite
 


Dan Nica face apel către primarii şi preşedinţii de consilii judeţene să nu preia spitalele cu datorii
duminică, 20 iunie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Vicepreşedintele PSD Dan Nica a lansat, vineri, un apel către toţi primarii şi preşedinţii de consilii judeţene din ţară să nu aprobe preluarea spitalelor cu datorii.
'Fac un apel public către toţi primarii şi toţi preşedinţii de consilii judeţene, şi toate consiliile judeţene şi locale care sunt în această situaţie să nu aprobe niciun fel de preluare a vreunui spital decât dacă acestea sunt predate curat, fără datorii, şi, doi, dacă sunt prevăzute mecanisme clare, precise, de decontare a cuantumului sumelor care vor fi cheltuite de aceste spitale în fiecare lună', a declarat vineri, la Galaţi, Dan Nica.
În opinia acestuia, ordonanţa prin care se urmăreşte descentralizarea unităţilor medicale, în sensul preluării acestora de către administraţiile locale de la Ministerul Sănătăţii, este aplicată în mod greşit.
'Este o măsură care, deşi s-a dorit să fie bună, a fost pusă în practică prost pentru că ordonanţa prevede că spitalele se transferă cu datoriile plătite la 31 martie, deşi predarea se face, tot conform ordonanţei, la 1 iulie. Toate datoriile din trimestrul doi pe care în principiu nimeni nu le ştie dimensiunea acum când vorbim, pentru că suntem la jumătatea lunii iunie, vor fi transferate în sarcina primăriilor şi consiliilor judeţene, dacă acestea vor avea nefericita inspiraţie să semneze aşa fără niciun fel de atenţie mărită aceste protocoale de predare-primire ale spitalelor', susţine Dan Nica.
Liderul PSD a spus că există riscul ca un primar sau un preşedinte de consiliu judeţean să fie acuzat de anumite probleme care ar putea apărea în spitale din cauza lipsei fondurilor.
'Nu vrem să ne trezim cu cineva care printr-un eveniment nefericit - Doamne, fereşte să îşi piardă viaţa, şi după aceea să învinuim un primar sau un preşedinte de CJ. Trebuie să reţinem că descentralizarea este una bună, corectă, dar acest lucru se face cu transferul corespunzător de resurse financiare', a spus Dan Nica.
Social-democratul consideră că, în cazul în care vor fi spitale preluate cu datorii de către administraţiile locale, bugetul pentru investiţii, în special pentru infrastructură, va fi cel afectat.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Timiş: Primarul Timişoarei refuză să preia spitalele cu datorii Prefectul Mircea Băcală a declarat joi că primarul Timişoarei, Gheorghe Ciuhandu, este singurul edil care a refuzat să semneze protocolul de predare-primire a spitalelor, conform Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului privind descentralizarea unităţilor de sănătate publică.
Ministrul Sănătăţii: Datoriile spitalelor se ridică la 170 de milioane de euro Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că datoriile spitalelor se ridică la cifra de 170 de milioane de euro, bani care vor fi plătiţi prin rectificarea bugetară, probabil în luna august, de către guvern.
Sibiu: Primarii nu vor să preia spitalele cu datorii Primarii oraşelor din România nu vor să preia spitalele care au datorii în prezent şi reclamă faptul că guvernul nu a precizat exact banii pentru descentralizarea spitalelor, a declarat vineri, la Cisnădioara, primarul oraşului Sălişte, Teodor Banciu, preşedintele Asociaţiei Oraşelor din România (AOR)...
Ministerul Sănătăţii va efectua analize financiare în spitalele cu datorii Ministerul Sănătăţii organizează o serie de întâlniri cu managerii şi directorii economici din spitalele subordonate pentru o amplă analiză financiară, cu scopul de a afla cauza datoriilor cu care se confruntă unităţile medicale, informează joi un comunicat remis AGERPRES de MS.
Olt: Consiliul Judeţean a început demersurile pentru preluarea Spitalului Slatina Consiliul Judeţean Olt a început, miercuri, demersurile pentru preluarea a trei spitale din judeţul Olt, respectiv a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din Slatina, a Spitalului de Pneumoftiziologie Scorniceşti şi a Spitalului de Psihiatrie Schitu-Greci.
Galaţi: Spitalul de Boli Cronice Iveşti a fost redeschis Ministrul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiilor, Dan Nica (PSD), candidat USL pentru Camera Deputaţilor în Colegiul 5 Galaţi, a participat, joi, la redeschiderea Spitalului de la Iveşti, după ce unitatea sanitară a fost închisă în ultimul an şi jumătate.