Cele mai citite
 


Sălaj: Patru spitale, predate autorităţilor locale
duminică, 20 iunie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Patru din cele şase spitale din Sălaj au fost predate, vineri, către autorităţile publice locale, la semnarea protocoalelor de predare primire fiind prezent şi ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, aflat pentru a doua oară la Zalău, în acest an.
'Pe parcursul acestei săptămâni patru autorităţi locale au reuşit şi au adoptat hotărâri ale Consiliilor Locale prin care sunt dispuşi să preia unităţile sanitare cu paturi, respectiv Şimleu Silvaniei, Jibou, Cehu Silvaniei şi Crasna', a declarat, cu acest prilej, prefectul Vegh Alexandru.
Pentru celelalte două spitale, respectiv Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău, ce va fi preluat de Consiliul Judeţean Sălaj, şi Centrul de Cercetări Medicale Şimleu Silvaniei, care va trece la administraţia locală, predarea va avea loc în cursul acestei luni, după adoptarea, şi în acest caz, a unor hotărâri în acest sens.
'Această prietenie, această relaţionare a mea cu judeţul Sălaj ţine de câţiva ani de zile, dar, ca ministru al Sănătăţii, cred că cel mai important aspect care priveşte această relaţionare este exact ziua de astăzi, este exact faptul că astăzi (vineri - n.r) s-au semnat aceste protocoale pentru descentralizarea spitalelor din judeţul Sălaj, pentru că eu cred în forţa comunităţii din acest judeţ. Descentralizarea, practic, nu este altceva decât dreptul de a decide la nivel local asupra problemelor comunităţii şi domeniul medical este un domeniu în care comunitatea locală ştie cel mai bine ce are de făcut', a precizat, pe de altă parte, Attila Cseke.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sălaj: Aparat de imagistică prin rezonanţă magnetică, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău Un performant aparatul de imagistica prin rezonanţă magnetică - IRM a fost dat în funcţiune la Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău, în cadrul unui amplu program de dotare cu aparatură medicală, finanţat de Consiliul Judeţean (CJ) Sălaj.
Sălaj: Locuinţe gratuite pentru atragerea medicilor la Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău Medicii care vor alege să lucreze în Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Zalău şi nu sunt din localitate ar putea beneficia de locuinţă gratuită într-un imobil reabilitat şi pus la dispoziţia unităţii spitaliceşti de către Consiliul Judeţean (CJ) Sălaj.
Sălaj: Spitalul Judeţean de Urgenţă, reabilitat printr-un proiect european în valoare de aproape 10 milioane de euro Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău a fost reabilitat în cadrul unui proiect în valoare de aproape 10 milioane euro, derulat de Consiliul Judeţean prin Programul Operaţional Regional 2007-2013 şi având ca sursă de finanţare Fondul European de Dezvoltare Regională.
Sălaj: Spitalul Judeţean Zalău, centru de diagnostic audiologic pentru copii Afecţiunile auditive ale nou-născuţilor de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău vor putea fi diagnosticate începând cu luna octombrie, graţie aparaturii de testare obiectivă a auzului, achiziţionată de unitatea spitalicească în cadrul unui proiect ce urmăreşte prevenirea şi reducerea hipoacuziilor în...
Sălaj: "Oscarul" pentru asistenţa medicală din Anglia, pentru un proiect ce vizează Spitalul Judeţean Zalău Un proiect ce vizează prevenirea şi controlul infecţiilor în Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău, implementat de unitatea spitalicească în parteneriat cu Hospital Trust Calderdale and Huddesfield din Yorkshire a fost recompensat cu "Nursing time awards", un echivalent al premiilor "Oscar", acordat asistenţilor...
Sălaj: Secţia de pediatrie a Spitalului Judeţean, reabilitată cu fonduri europene şi cu sprijinul unei companii private La Spitalul judeţean de urgenţă Zalău s-au finalizat lucrările de modernizare ale Secţiei de Pediatrie, realizate în cadrul unui proiect european ce vizează modernizarea întregii unităţi spitaliceşti.