Cele mai citite
 


Deputatul Horia Cristian propune crearea Direcţiei de Sănătate în Primărie
duminică, 20 iunie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Deputatul liberal de Timişoara, Horia Cristian, susţine proiectul colegilor săi din Consiliul Local, de a crea o Direcţie de Sănătate în cadrul Primăriei, în contextul trecerii mai multor spitale din administrarea Ministerului Sănătăţii în cea a administraţiei locale.
Ca urmare a noii legislaţii, în subordinea administraţiei locale vor trece Spitalul Municipal, Spitalul de Copii 'Louis Ţurcanu', cel de Boli Infecţioase 'Victor Babeş' şi Maternitatea 'Dr. Dumitru Popescu'. Semnarea proceselor de predare - primire a unităţilor sanitare cu paturi ar trebui să se finalizeze în data de 1 iulie 2010.
Spitalul Municipal are datorii de 980.000 de lei, cel de Copii - 10.442.000 de lei, 'Victor Babeş' - 697.000 de lei, iar Spitalul de Obstetrică - Ginecologie 'Dr. Dumitru Popescu' - 5.554.000 de lei. Pentru eficientizarea activităţii, după descentralizarea spitalelor, Cristian propune o schemă extrem de redusă de personal, foarte economicoasă.
În opinia sa, cele patru unităţi medicale care vor fi preluate de Municipalitate, ar trebui să aibă un singur manager, iar actualii manageri ai celor patru spitale să devină directori medicali.
'Ştiu că voi fi atacat şi că actualilor directori nu le va conveni propunerea, dar trebuie să spun că, în momentul de faţă, în Timişoara cunosc doar doi foarte buni manageri de spitale, care nu au făcut datorii instituţiilor, au investit şi au impus ordine financiară. Tocmai de aceea, sunt convins că ei nu vor fi agreaţi', a declarat Cristian, pentru AGERPRES.
Această funcţie, de manager unic al celor patru spitale din Timişoara, care ar urma să se creeze, şi-ar dori-o chiar şi deputatul liberal. Horia Cristian consideră că trecerea spitalelor în custodia primăriilor este un lucru benefic, marea problemă rămânând criza de buni manageri de spitale.
Cât despre capacitatea Municipalităţii de a se descurca financiar, cu aceste noi obligaţii, deputatul spune că şi până acum Primăria a fost implicată, deoarece clădirile şi terenurile îi aparţin şi trebuia să le îngrijească.
'Prin noua Hotărâre de Guvern (de decentralizare, n.r.) se transferă doar decizia de a numi conducerea spitalelor. Ca şi până acum, Primăria va fi la fel de liberă să nu dea niciun ban, nici în continuare, spitalelor. Vom vedea ce va spune electoratul', a spus Cristian.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Timiş: Spitalele trec în subordinea primăriilor Un număr de unsprezece spitale vor intra, în viitoarele două luni, în administrarea primăriilor, decizia fiind luată de Ministerul Sănătăţii (MS), care urmăreşte eficientizarea folosirii banilor publici, dar şi implicarea autorităţilor locale în managementul unităţilor spitaliceşti.
Consiliul Local Timişoara va contribui cu 1 milion de lei la achiziţionarea unui tomograf pentru Spitalul de Copii Municipalitatea timişoreană va aloca 1 milion de lei pentru achiziţionarea unui nou computer tomograf pentru Spitalul de Copii 'Louis Ţurcanu', după rectificarea pozitivă a bugetului local, cu circa 10 milioane de lei.
Fostul manager al SCJU Arad consideră inoportună mutarea Maternităţii în noua clădire destinată Spitalului TBC Arad, 29 mar /Agerpres/- Fostul manager şi director medical al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, Adrian Wiener, consideră inoportună mutarea Secţiei de Obstetrică - Ginecologie a SCJU în noua clădire, destinată iniţial Spitalului TBC şi construită în cartierul Grădişte, scoţând în evidenţă...
Timişoara: Primarul a cerut Casei judeţene de asigurări de sănătate să suplimenteze fondurile alocate Spitalului de Boli Infecţioase Primarul Nicolae Robu a solicitat Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Timiş şi Ministerului Sănătăţii să suplimenteze în regim de urgenţă fondurile alocate Spitalului de Boli Infecţioase 'Victor Babeş' din Timişoara, care a cerut sprijin financiar de la primărie, întrucât nu îi mai ajung banii...
Timiş: Centrul de Medicină Genomică al UMF 'Victor Babeş' va avea un Registru Naţional de Boli Rare Centrul de Medicină Genomică al Universităţii de Medicină şi Farmacie 'Victor Babeş' Timişoara, împreună cu Spitalul de Copii 'Louis Ţurcanu' din municipiu vor avea din acest an un Registru Naţional de Boli Rare, a anunţat, vineri, prof. univ. Maria Puiu, şeful disciplinei Genetică a Universităţii de...
Vâlcea: Spitalul de Urgenţă şi Maternitatea au fost preluate de către CJ Vâlcea Protocolul de preluare de către Consiliul Judeţean (CJ) Vâlcea a Spitalului de Urgenţă şi a Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie din Râmnic a fost semnat, vineri, de preşedintele CJ, Ion Câlea şi de şeful Direcţiei de Sănătate Publică, Luminiţa Apostolescu, în prezenţa ministrului secretar de stat...