Cele mai citite
 


Călăraşi: Doi medici anestezişti bulgari vor veni la Spitalul judeţean pentru a face gărzi
duminică, 20 iunie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Doi medici specialişti anestezişti din Bulgaria vor începe, din luna iulie, să facă gărzi la Spitalul Judeţean Călăraşi.
''Astăzi, am vorbit cu ei în Bulgaria şi mi-au zis că îşi definitivează graficul pe luna iulie la Silistra, după care mă anunţă să-mi spună când pot veni la Călăraşi ca să-i prind şi eu în graficul din luna iulie'', a declarat, vineri, pentru AGERPRES, managerul Spitalului Judeţean Călăraşi, Ion Sfetcu.
Potrivit acestuia, pe lângă cei doi medici anestezişti bulgari, care îşi vor desfăşura activitatea medicală la Călăraşi, un alt medic, tot bulgar şi-a arătat intenţia de a profesa în Spitalul judeţean.
''Săptămâna aceasta, luni, am depus dosarul dumnealui la minister. Acum aşteptăm răspunsul de la minister să vedem când o să vină', a spus Sfetcu.
Managerul a mai precizat că, chiar şi cu cei doi medici care îşi vor începe activitatea, va fi greu în continuare şi tot nu va fi rezolvată problema medicilor anestezişti, dar cel puţin o parte din lună va putea acoperi garda pe ATI.
Spitalul judeţean se confruntă cu lipsa medicilor anestezişti de la începutul anului când unul dintre cei trei medici care asigurau linia de gardă pe ATI a decedat, iar un altul a plecat la o clinică particulară de dializă, rămânând astfel unul singur care abia mai face faţă urgenţelor.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Călăraşi: La Spitalul din Olteniţa a rămas un singur medic specialist pediatru Spitalul municipal Olteniţa duce lipsă de medici specialişti pediatri, linia de gardă fiind asigurată, începând de miercuri, doar de un pediatru care este şi managerul unităţii spitaliceşti.
Medici bulgari la Spitalul de Urgenţă din Călăraşi O familie de medici specialişti din Bulgaria urmează să lucreze la Spitalul de Urgenţă Judeţean Călăraşi.
Călăraşi: Spitalul de Urgenţă Judeţean riscă a fi reclasificat Spitalul de Urgenţă Judeţean Călăraşi riscă a fi reclasificat din cauza lipsei medicilor anestezişti.
Satu Mare: Deficit de medici specialişti la toate spitalele din judeţ Conducerile spitalelor din judeţul Satu Mare s-au plâns vineri prefectului Eugeniu Avram de lipsă de cadre specializate, medicii fiind obligaţi să facă ture suplimentare şi nu pot să îşi ia concediile cuvenite.
Harghita: Lipsă de medici specialişti la Spitalul Judeţean din Miercurea Ciuc; UPU are un singur medic Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc se confruntă cu o lipsă de medici specialişti, cea mai mare problemă fiind semnalată la Unitatea Primiri Urgenţe (UPU), unde este angajat un singur medic.
Călăraşi: O fată de 18 ani, gravidă, a decedat la Spitalul de Urgenţă Judeţean O tânără în vârstă de 18 ani, gravidă, a decedat la Spitalul de Urgenţă Judeţean (SUJ) Călăraşi, în urma unui stop cardio-respirator resuscitabil care nu a putut fi stabilizat.