Cele mai citite
 


Vaslui: Spitalul Judeţean de Urgenţe riscă să piardă o finanţare de 14 milioane de euro
duminică, 20 iunie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Spitalul Judeţean de Urgenţe (SJU) Vaslui riscă să piardă proiectul pentru reabilitarea clădirii în care funcţionează în cazul în care Ministerul Sănătăţii nu va reveni asupra deciziei de reducere a numărului de paturi.
Potrivit conducerii SJU Vaslui, în momentul aprobării proiectului de reabilitare a unităţii sanitare, comisia de evaluare a ţinut cont de o anumită cifră în privinţa numărului de paturi care ar trebui să dispară, dar, ajustarea trecută în proiect vine în contradicţie cu cea propusă de Ministerul Sănătăţii, în proiect fiind prevăzută o reducere de 77 de paturi, iar ministerul a aprobat ca spitalul vasluian să rămână fără 93 de paturi.
'Pentru 16 paturi riscăm să pierdem finanţarea. Am întocmit deja un memoriu, pe care l-am trimis către minister, pentru a ţine cont de acest aspect. Ar fi păcat să se piardă un asemenea proiect, care ar schimba în totalitate condiţiile de muncă de aici', a declarat, vineri, pentru AGERPRES, directorul medical al SJU Vaslui, Carmen Rotaru.
Reducerea cu 93 de paturi înseamnă pentru SJU Vaslui şi transformarea a patru secţii medicale în compartimente. Sunt vizate secţiile oftalmologie, ORL, dermatovenerologie şi oncologie medicală.
Consiliul Judeţean (CJ) Vaslui este instituţia care se ocupă de implementarea proiectului de reabilitare a spitalului, motiv pentru care a trimis Ministerului Sănătăţii mai multe referate, prin care solicită să se revină asupra deciziei de reducere a numărului de paturi.
'Am avut deja o primă discuţie cu ministrul Attila Cseke, care a înţeles doleanţa noastră. Voi mai avea o discuţie în zilele următoare şi sperăm să primim un aviz favorabil', a declarat preşedintele CJ Vaslui, Vasile Mihalachi.
Proiectul de reabilitare a SJU Vaslui este în valoare de 14 milioane de euro, lucrările urmând să înceapă din toamna acestui an.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vaslui: Spitalul de Urgenţe a rămas fără manager şi director medical Spitalul Judeţean de Urgenţe (SJU) Vaslui a rămas luni fără director medical, după ce mandatul acestuia a expirat.
Vaslui: Spitalele din judeţ au rămas fără 300 de paturi în urma reorganizării Cele şapte spitale din judeţul Vaslui au, începând de luni, cu 301 paturi mai puţin decât până acum, odată cu intrarea în vigoare a noii structuri organizatorice aprobate de Ministerul Sănătăţii.
Vasile Cepoi: Reorganizarea sistemului de asigurări de sănătate este soluţia pentru creşterea eficienţei lui (interviu) Ministrul Sănătăţii, conf. dr. Vasile Cepoi, a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, că desfiinţarea sistemului de asigurări nu este o soluţie, ci reorganizarea acestuia, care ar putea creşte eficienţa lui.
Brăila: Comasarea spitalelor ar putea duce la pierderi de 7 milioane de euro din finanţări europene Comasarea Spitalului de Obstetrică-Ginecologie şi a celui de Pneumoftiziologie cu Spitalul Judeţean de Urgenţe din Brăila ar putea duce, prin dispariţia personalităţii juridice a celor două instituţii, la pierderi de 7 milioane de euro, bani obţinuţi din proiecte cu finanţare europeană, după cum susţin...
Vaslui: Spitalul Judeţean de Urgenţă a cerut Ministerului Sănătăţii o finanţare mai bună Consilierul ministrului sănătăţii, Gabriel Oprişanu, a efectuat, joi, o vizită la spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui, pentru a afla problemele cu care se confruntă unitatea sanitară. Managerul spitalului vasluian i-a prezentat oficialului de la minister problemele legate de lipsa banilor şi de...
Vaslui: CJ a amânat pentru a doua oară preluarea Spitalului de Urgenţe Consiliul Judeţean (CJ) Vaslui a amânat, în cadrul şedinţei de vineri, preluarea Spitalului Judeţean de Urgenţe (SJU) Vaslui.