Cele mai citite
 


Călăraşi: Spitalului judeţean cumpără apă potabilă din comerţ pentru pacienţi
duminică, 20 iunie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Pacienţii Spitalului Judeţean Călăraşi beneficiază de apă potabilă din comerţ deoarece apa de la reţeaua de distribuţie nu este potabilă de mai bine de două săptămâni.
După ce Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Călăraşi a depistat, în urma testelor de laborator efectuate, că apa din Spitalul judeţean nu mai este potabilă, alimentarea fiind făcută din sursă proprie, s-a luat măsura conectării la reţeaua de alimentare a oraşului, dar şi aşa rezultatele au ieşit asemănătoare, în momentul de faţă fiind cumpărată apă potabilă pentru pacienţi.
Managerul Spitalul Judeţean Călăraşi, Ion Sfetcu, speră ca, până la sfârşitul lunii, să rezolve problema apei potabile de la reţeaua de alimentare a unităţii spitaliceşti.
'Am contactat o firmă care deja a spălat cele două rezervoare de 200 de metri cubi fiecare, a dezinfectat tot, urmând ca într-o săptămână-două să revenim la normal pe sursa proprie, după ce vom lua analize şi vom vedea dacă apa este bună de băut', a declarat, vineri, pentru AGERPRES, Ion Sfetcu.
Potrivit acestuia, s-a ajuns în această situaţie deoarece filtrele şi decantoarele de la reţeaua proprie de alimentare nu au mai fost curăţate de cinci ani, iar reţeaua de distribuţie este învechită.
'Eu nu am fost anunţat de această situaţie (...). M-am trezit pe 2 iunie că apa nu este bună', a susţinut Sfetcu.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Prahova: Apă cu bacterii în oraşul Breaza; locuitorii, avertizaţi că apa nu este potabilă Apa distribuită pentru o parte dintre locuitorii oraşului Breaza nu este potabilă, în condiţiile în care, în urmă cu cinci zile, au fost depistate colonii de bacterii în probele prelevate de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Prahova, cetăţenii fiind avertizaţi, prin intermediul unor afişe, să folosească...
Călăraşi: DSP a constatat depăşiri la parametrii legali în privinţa calităţii apei potabile din judeţ Direcţia de Sănătate Publică Călăraşi a constatat, la monitorizarea calităţii apei potabile livrate în sistem centralizat de către uzinele şi microcentralele din judeţ, cât şi la fântânile publice, depăşiri ai parametrilor chimici şi mai ales bacteriologici prevăzuţi de lege, ca urmare a secetei prelungite...
Ialomiţa: Apa distribuită în Slobozia conţine pesticide, fier şi bacterii Prefectul judeţului Ialomiţa, Mădălin Teculescu, a dat publicităţii, miercuri, concluziile analizelor probelor de apă recoltate din sursa subterană şi reţeaua de distribuţie ale municipiului Slobozia, efectuate de laboratorul naţional de apă din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP)...
Alba: Apă ruginie, determinată de prezenţa fierului în exces, în reţelele de distribuţie din mai multe localităţi Apa potabilă distribuită de operatorul judeţean SC Apa CTTA SA prezintă, în mai multe oraşe şi comune din judeţul Alba, modificări de culoare, spre ruginiu, din cauza nivelului de fier, prezent în exces.
Dâmboviţa: DSP a retras autorizaţia sanitară a instalaţiei de alimentare cu apă din Aninoasa Direcţia de sănătate publică (DSP) Dâmboviţa a retras autorizaţia sanitară de funcţionare a instalaţiei de alimentare cu apă din comuna Aninoasa, după ce probele de apă prelevate au fost neconforme, se arată într-un comunicat al DSP Dâmboviţa, remis vineri.
Răducu Filipescu, candidat USL la şefia CJ Călăraşi: Am cinci obiective prioritare destinate cetăţenilor judeţului (interviu) Candidatul USL la preşedinţia Consiliului Judeţean Călăraşi, Răducu George Filipescu, afirmă într-un interviu acordat AGERPRES că, în cazul câştigării unui nou mandat, are cinci obiective prioritare şi acestea vizează reţeaua de apă potabilă şi canalizare, sistemul de distribuire a energiei electrice...