Cele mai citite
 


Victor Socaciu: Operaţia de transplant renal a reuşit deplin, iar Bogi este eroina mea
duminică, 20 iunie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
După nouă luni de la efectuarea unui dublu transplant renal mă simt foarte bine şi toate controalele medicale efectuate până acum evidenţiază o reuşită absolută a operaţiei la care am fost supus, a declarat, sâmbătă seara, pentru AGERPRES, cantautorul Victor Socaciu, care a participat la marcarea în premieră naţională a ''Zilei Recunoştinţei în Transplant'', la Teatrul Naţional ''Lucian Blaga''.
''Este pentru prima dată când particip la un astfel de eveniment. În această seară, m-am adresat acestui public excepţional care alcătuieşte o adevărată mare familie de pacienţi cărora le-a fost salvată viaţă. Mulţumesc pe această cale colectivului de medici condus de profesorul Mihai Lucan pentru reuşita transplantului la care am fost supus, cu atât mai mult cu cât a fost o premieră naţională, fiind cel dintâi dublu transplant de rinichi, efectuat simultan, la noi în ţară.

Victor Socaciu a amintit, cu acest prilej, că în luna februarie a acestui an a susţinut, alături de invitaţii săi Vasile Şeicaru, George Nicolescu şi actriţa Maria Ploae, un concert la Casa de Cultură a Studenţilor din Cluj-Napoca, în cadrul căruia a lansat albumul 'Iedera', dedicat deopotrivă soţilor Agnes şi Barna Fekete - părinţii lui Bogi, fetiţa de zece ani, de la care artistul a primit ambii rinichi -, şi medicilor de la Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal din Cluj-Napoca. Profesorul Mihai Lucan a condus, în septembrie 2009, operaţie de transplant renal la care a fost supus Victor Socaciu.

În discursul rostit pe scena Teatrului Naţional din Cluj-Napoca, Victor Socaciu a salutat iniţiativa marcării anuale a ''Zilei Recunoştinţei în Transplant''

''Dincolo de moralitatea unui gest de mulţumire şi de recunoştinţă, s-a întâmplat un lucru normal, într-o perioadă în care, vedem cu toţii, că multe lucruri anormale au devenit fireşti în România. Câteva sute de oameni ne-am ridicat în picioare în faţa maestrului Mihai Lucan. A fost un gest de respect, pe care mi-aş dori să îl văd repetat în România'', a spus Victor Socaciu.
Pe marele ecran din spatele scenei a fost proiectat, în timpul discursului rostit de Victor Socaciu, chipul de o rară frumuseţe al fetiţei Bogi, de la care artistul a primit cei doi rinichi.

''Ea este eroina mea. Recunoştinţa mea merge spre părinţii acestei copile, care prin gestul lor de extremă generozitate, de solidaritate umană, au acceptat prelevarea celor doi rinichi, care mi-au salvat viaţa'', a afirmat Victor Socaciu.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ziua Recunoştinţei în Transplant - marcată în premieră naţională la Cluj-Napoca Ziua Recunoştinţei în Transplant a fost marcată sâmbătă seara, în premieră naţională, la Cluj-Napoca, la evenimentul desfăşurat pe parcursul a trei ore şi jumătate la Teatrul Naţional ''Lucian Blaga'' fiind prezenţi aproximativ 1.000 de pacienţi-primitori şi donatori, precum şi personalităţi de renume...
Cluj: Victor Socaciu alături de prieteni, într-un concert dedicat lui Bogi şi medicilor clujeni Concertul susţinut de solistul Victor Socaciu şi invitaţii săi - Vasile Şeicaru, George Nicolescu şi actriţa Maria Ploae - s-a bucurat de un succes deosebit, sâmbătă, la Casa de Cultură a Studenţilor, printre spectatori aflându-se şi celebrul chirurg Mihai Lucan, directorul Institutului Clinic de Urologie...
Cluj: Premieră medicală la Institutul de Transplant Renal O echipă de medici de la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal (ICUTR) Cluj, condusă de profesorul Mihai Lucan, a realizat miercuri, în premieră naţională, o operaţie de transplant de rinichi unui pacient care a mai suferit, în urmă cu şase ani, şi un transplant cardiac.
Manifestări pentru marcarea a două decenii de la primul program european de transplant renal din România Împlinirea a două decenii de la debutul primului program european de transplant renal din România va fi marcată la Cluj-Napoca, în zilele de 5 şi 6 octombrie, printr-o suită de manifestări organizate sub auspiciile Ministerului Sănătăţii, Universităţii de Medicină şi Familie "Iuliu Haţieganu", Academiei...
ŞTIINŢÃ: Primul transplant de pancreas din România Primul transplant de pancreas realizat în ţara noastră a fost efectuat în 2004, la Institutul Urologic şi de Transplant Renal din Cluj-Napoca. Intervenţia chirurgicală a fost mai complexă, fiind vorba despre un transplant dublu, de pancreas şi rinichi, beneficiarul fiind un bărbat. La câteva zile a fost...
Cluj: Dublu transplant, renal şi pancreatic, la ICUTR Institutul Clinic de Urologie şi transplant renal (ICUTR) Cluj a efectuat două duble operaţii de transplant renal şi pancreatic, primele după o întrerupere de opt ani.