Cele mai citite
 


Campionul Gheorghe Guşeţ: Sunt pacientul cu numărul 1.000 al profesorului Mihai Lucan
duminică, 20 iunie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Sunt pacientul cu numărul 1.000 al profesorului Mihai Lucan, directorul Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal din Cluj-Napoca, şi nu sunt ultimul, iar în această seară mă aflu aici datorită unor oameni minunaţi, care au făcut posibil acest lucru, a declarat multiplul campion naţional şi balcanic la aruncarea greutăţii, Gheorghe Guşeţ, cu prilejul marcării ''Zilei Recunoştinţei în Transplant'', sâmbătă seara, la Teatrul Naţional ''Lucian Blaga''.
''Mulţumesc părinţilor băiatului care au fost de acord să semneze pentru prelevarea de organe. Apoi reprezentanţilor Agenţiei Naţionale de Transplant, care au convins familia tânărului să facă acest gest, şi desigur acestui mare om care este profesorul Mihai Lucan şi echipei sale de medici de la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal din Cluj-Napoca'', a afirmat marele sportiv.

''Uriaşul din Carpaţi'', cum i se spune lui Gheorghe Guşeţ, a fost operat la vârsta de 40 de ani, în octombrie 2008, la Cluj-Napoca, de o echipă de medici condusă de profesorul Mihai Lucan. Chirurgii declarau în acel moment, ca ''au transplantat cel mai mare om de până atunci, iar artera sa iliacă externă, de obicei de grosimea unui creion, a avut diametrul unei jumătăţi de braţ'.

Gheorghe Guşeţ se pregătea să participe la Jocurile Olimpice de la Beijing (2008), când a aflat că suferă de o gravă insuficienţă renală. Operaţia de transplant a durat peste trei ore. Guşeţ a slăbit 26 de kilograme înainte de operaţie, de la 144 la 118 kilograme, şi a ajuns apoi la 106 kilograme.
Sportivul Gheorghe Guşeţ a obţinut Medalia de Aur la Jocurile Francofoniei din 1994. El a fost campion naţional la aruncarea greutăţii, între anii 1990-2007, şi de 16 ori campion balcanic. A participat la Olimpiadele de la Atlanta, Sydney şi Atena.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cluj: Mihai Lucan - Nu există gest mai dumnezeiesc decât să dăruieşti viaţă dincolo de moarte Directorul Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal din Cluj-Napoca, prof. univ. dr. Mihai Lucan, a evidenţiat sâmbătă seara, în discursul rostit la prima celebrare din România a ''Zilei Recunoştinţei în Transplant'', că multă vreme pentru reuşita acţiunilor unui transplant renal au fost felicitaţi...
Cluj: Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal şi Agenţia Naţională de Transplant, reclamate la Parchet Preşedintele Asociaţiei pentru Solidaritate şi Empatie "Claudia Safta", Emanuel Ungureanu a anunţat, vineri, într-o conferinţă de presă, că a depus la Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj o plângere împotriva Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal (ICUTR), condus de prof. univ. dr. Mihai...
Doi copii au fost operaţi la Cluj pentru a li se transplanta rinichii prelevaţi de la un băieţel de cinci ani Cluj-Napoca, 14 ian /Agerpres/ - Doi copii, dintre care unul de doi ani, au fost operaţi, vineri, de o echipă de medici de la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj, pentru a li se transplanta rinichii prelevaţi de la un băieţel de cinci ani.
Prof.univ.dr. Mihai Lucan: Paşii înainte în transplantul renal ne-au fost dictaţi de necesităţile pacienţilor Specialistul clujean în transplant renal, profesorul universitar doctor Mihai Lucan, a precizat vineri, la Cluj-Napoca, la sesiunea aniversară de marcare a 20 de ani de la primul program european de transplant renal din România, că paşii înainte în acest domeniu au fost dictaţi doar de necesităţile ...
Attila Czeke: Trei cetăţeni din zece sunt de acord cu prelevarea de organe, pentru transplant Trei cetăţeni din zece sunt de acord cu prelevarea de organe, pentru transplant, a declarat ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, sâmbătă seara, la prima celebrare din România a ''Zilei Recunoştinţei în Transplant'', desfăşurată la Teatrul Naţional din Cluj-Napoca.
Mihai Lucan: Transplantul, victima propriului succes Transplantul a căzut victimă propriului succes întrucât sunt mult mai multe cereri de transplant decât posibilităţi, a afirmat, sâmbătă seara, directorul Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal din Cluj-Napoca, prof. univ.dr. Mihai Lucan, la prima celebrare din România a ''Zilei Recunoştinţei...