Cele mai citite
 


Proiect european pentru sănătatea mintală a copilului mic
miercuri, 25 martie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Târgu Mureş, 25 mar /Agerpres/ - Fundaţia Alpha Transilvană din Târgu Mureş a anunţat, miercuri, că în acest an derulează proiectul IMPACT pentru sănătatea mintală a copilului mic, finanţat de Uniunea Europeană prin programul Phare 2006, în valoare de aproximativ 70.000 de euro.

Potrivit directorului fundaţiei, Eva Gyorgy, proiectul - care urmăreşte promovarea, educarea şi informarea în domeniul sănătăţii mintale - este destinat preşcolarilor şi şcolarilor mici şi este o dezvoltare a serviciilor oferite de Centrul de prevenţie şi intervenţie timpurie IMPULS, care funcţionează din anul 2004 în cadrul fundaţiei. Prin acest proiect se vor desfăşura activităţi pentru prevenirea problemelor afective şi comportamentale ale copiilor şi promovarea dezvoltării lor echilibrate, intervenţii de specialitate pentru copii cu diferite probleme afective şi comportamentale şi acţiuni de promovare a sănătăţii mintale.

Eva Gyorgy a precizat că va fi demarat un program de prevenţie a problemelor afective şi comportamentale la preşcolari şi şcolarii mici şi de promovare a dezvoltării echilibrate la copii, dar vor fi furnizate şi servicii de specialitate pentru copii cu diferite probleme afective şi comportamentale prin cursuri parentale, activităţi educative, consiliere individuală şi de familie.
Managerul de proiect, Vargancsik Iringo, a precizat că se află în derulare deja o serie de activităţi cum ar fi screening la nou-născuţi, intervenţie timpurie şi monitorizare la nou-născuţi şi sugari, intervenţie timpurie la copii între 1 şi 7 ani, grupuri de socializare pentru copii de până la 3 ani, consiliere psihologică pentru şcolari, consiliere parentală despre probleme comportamentale şi traininguri parentale pe tema sănătăţii mintale.
"Grupurile ţintă vizate în acest proiect sunt în primul rând copiii cu vârsta cuprinsă între 0-12 ani, nou-născuţi, copii cu întârzieri în dezvoltare, preşcolari şi şcolari mici, dar şi cadre didactice participanţi la discuţii şi părinţi care participă la cursurile organizate prin proiect. Proiectul este derulat în parteneriat cu Spitalul Clinic Judeţean Mureş - Clinica de Neonatologie şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Mureş", a precizat Vargancsik Iringo. AGERPRES/(Dorina Matiş)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII ÎN JUDEŢE Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Corespondenţi în săptămâna 9-13 mai
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII - BUCUREŞTI Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Bucureşti în săptămâna 11 - 15 iulie:
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII - BUCUREŞTI Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Bucureşti în săptămâna 9 - 13 mai:
Bani mai puţini pentru servicii medicale Alexandria, 13 mai /Agerpres/ - Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Teleorman a încheiat cu furnizorii de servicii medicale din judeţ 470 de contracte pentru 2009, un an în care bugetul total administrat de această instituţie reprezintă 81,60 la sută în comparaţie cu banii gestionaţi în 2008.
Casa de Pensii Bucureşti primeşte cereri pentru bilete de tratament Bucureşti, 13 mai /Agerpres/ - Casa de Pensii a Municipiului Bucureşti primeşte, în această perioadă, cereri de acordarea biletelor de tratament pentru acest an.
Iniţiativă legislativă pentru fonduri pentru sănătate Bucureşti, 13 mai /Agerpres/ - Un Comitet de Iniţiativă Legislativă Cetăţenească a început strângerea de semnături de la pacienţi pentru creşterea fondurilor alocate sănătăţii.