Cele mai citite
 


Prefectul Florin Stamatian: Mă înclin în faţa celor care se asociază pentru a face bine oamenilor
duminică, 20 iunie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Este trist pentru un medic să afle, imediat după naşterea unui copil, că acesta este suferind, dar este o imensă alinare să ştie că se poate face ceva pentru salvarea acestuia, în perioada următoare. Eu îmi înclin fruntea în faţa celor care se asociază pentru a face bine oamenilor, a declarat prefectul Florin Stamatian, sâmbătă seara, la Teatrul Naţional din Cluj-Napoca, unde a fost marcată, în premieră în România, ''Ziua Recunoştinţei în Transplant''.
''Nu s-a spus în această seară că profesorul Lucan are o familie care l-a înţeles pe deplin şi colegi care l-au sprijinit şi au fost alături de el, la bine şi la greu'', a afirmat prefectul judeţului Cluj despre profesorul care a redat şansele de viaţă, prin transplant renal, la peste 1.250 de pacienţi.

''Este greu să mai spui ceva după tot ce s-a povestit aici, în această seară memorabilă. De fapt, nici nu ştiu în ce calitate să vorbesc - de medic, de membru al corpului academic la Universităţii de Medicină şi Farmacie ''Iuliu Haţieganu'' din Cluj-Napoca, în calitate de prefect sau de cetăţean al oraşului'', a spus, zâmbind, medicul Florin Stamatian, menţionând că nu rezistă să nu-l citeze pe poetul Marin Sorescu, unul dintre preferaţii săi: ''Când te scoli dimineaţa şi nu te doare nimic înseamnă că nu mai exişti''.

Pe de altă parte, a adăugat prefectul Florin Stamatian, propoziţia ''Când te naşti, te-ai îmbolnăvit de moarte'' conţine un mare adevăr, dincolo de conţinutul filosofic.

El i-a oferit directorului Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal, Mihai Lucan, o foarte frumoasă plachetă omagială, datată 19 iunie 2010.
Prefectul Florin Stamatian a declarat pentru AGERPRES că momentul special al serii îl face să se gândească la omul modern care se asociază mai ales pentru un anumit scop.

''Este vorba, deseori, despre o luptă pentru a atinge o poziţie socială, pentru avantaje economice, pentru a ajunge la conducere, sau la guvernare. De data aceasta suntem în faţa unei asocieri care are un scop cu mult mai nobil şi anume de a-i ajuta pe alţii, de a-i face pe semeni să înţeleagă că se poate face mai mult pentru omul aflat în suferinţă. Şi dacă această asociere se formează şi în jurul unor personalităţi, care pe lângă abilitate, îndemânare şi cunoştinţe au şi un suflet mare şi se sacrifică pentru a-şi face misiunea, înseamnă că trăim, într-adevăr, în secolul XXI. Este pentru mine o mare bucurie să particip la un astfel de eveniment'', a declarat prefectul Florin Stamatian.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cluj: Eveniment de anvergură pentru marcarea a 20 de ani de transplant renal în România Personalităţi ale vieţii publice, alături de specialişti din ţară şi de peste hotare în domeniul transplantului renal şi pacienţi care au beneficiat de transplanturi au fost prezenţi vineri, la Cluj-Napoca, la sesiunea aniversară de marcare a 20 de ani de la primul program european de transplant renal...
Cluj: Mihai Lucan - Nu există gest mai dumnezeiesc decât să dăruieşti viaţă dincolo de moarte Directorul Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal din Cluj-Napoca, prof. univ. dr. Mihai Lucan, a evidenţiat sâmbătă seara, în discursul rostit la prima celebrare din România a ''Zilei Recunoştinţei în Transplant'', că multă vreme pentru reuşita acţiunilor unui transplant renal au fost felicitaţi...
Cluj: Premieră la Institutul de Urologie şi Transplant Renal Medicul urolog Mihai Lucan a realizat prima operaţie de transplant din ţară, de la un pacient cu stop cardio-respirator ireversibil şi care, în acelaşi timp, se afla şi în moarte cerebrală.
Eveniment de anvergură pentru marcarea a 20 de ani de transplant renal în România Personalităţi ale vieţii publice, alături de specialişti din ţară şi de peste hotare în domeniul transplantului renal şi pacienţi care au beneficiat de transplanturi au fost prezenţi vineri, la Cluj-Napoca, la sesiunea aniversară de marcare a 20 de ani de la primul program european de transplant renal...
Manifestări pentru marcarea a două decenii de la primul program european de transplant renal din România Împlinirea a două decenii de la debutul primului program european de transplant renal din România va fi marcată la Cluj-Napoca, în zilele de 5 şi 6 octombrie, printr-o suită de manifestări organizate sub auspiciile Ministerului Sănătăţii, Universităţii de Medicină şi Familie "Iuliu Haţieganu", Academiei...
Mihai Lucan: Transplantul, victima propriului succes Transplantul a căzut victimă propriului succes întrucât sunt mult mai multe cereri de transplant decât posibilităţi, a afirmat, sâmbătă seara, directorul Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal din Cluj-Napoca, prof. univ.dr. Mihai Lucan, la prima celebrare din România a ''Zilei Recunoştinţei...