Cele mai citite
 


Vorbeşte cu copilul tău înainte ca altcineva să o facă !
luni, 18 iunie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Pediatrie, Articole medicale, Mama si copilul
 

Sfaturile şi tehnicile prezentate mai jos sunt dedicate celor ai căror copii au vârste cuprinse între 5 şi 12 ani şi vă vor ajuta să vorbiţi deschis şi să le explicaţi mai uşor unele subiecte dificile cum ar fi sexul şi sexulaitatea, drogurile, alcoolul şi tutunul.

 

Cresterea un copil este probabil cel mai greu loc de munca, dar care aduce si cele mai mari satisfactii oricaruia dintre parinti. Traim într-o lume din ce în ce mai complexa care ne supune la noi provocari în fiecare zi, unele dintre ele dificil de înteles pentru copii si de explicat pentru adulti.
Sfaturile si tehnicile prezentate mai jos sunt dedicate celor ai caror copii au vârste cuprinse între 5 si 12 ani si va vor ajuta sa vorbiti deschis si sa le explicati mai usor unele subiecte dificile cum ar fi sexul si sexualitatea, drogurile, alcoolul si tutunul.

10 Sfaturi utile pentru parinti atunci când vorbesc cu copiii lor despre orice subiect delicat:

1. Abordati problema din timp. Nu amânati.
2. Initiati conversatii cu copilul.
3. ... chiar si despre sex si sexualitate.
4. Creati un mediu propice discutiilor.
5. Comunicati-va propriile valori.
6. Ascultati-va copilul.
7. Încercati sa fiti sinceri.
8. Aveti rabdare.
9. Folositi-va de orice oportunitate pentru a deschide discutia si a vorbi.
10. Vorbiti despre acelasi subiect de cât mai multe ori.

 

Vorbeste cu copilul tau despre: sex si sexualitate  si despre: Tigari, Droguri si Alcool.

 

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vorbeşte cu copilul tău despre Ţigări, Droguri şi Alcool Incă de la vârsta de 5-6 ani este bine ca părintele să înceapă să vorbească copilului despre ţigări, droguri şi alcool şi efectele nocive pe care acestea le au asupra oamenilor.
Aproximativ 24% dintre angajaţi apelează la ţigări pentru a se relaxa după o zi de muncă Aproximativ 24% dintre respondenţii unui sondaj realizat de BestJobs.ro apelează la ţigări pentru a se elibera sau a se relaxa după o zi de muncă, potrivit unui comunicat al companiei.
Imagini şocante pe pachetele de ţigări vândute în Franţa din 2010 Din 2004, numărul pachetelor de ţigări cumpărate în Franţa n-a mai scăzut. Până la sfârşitul anului viitor, ar trebui să apară pe ambalajul ţigărilor imagini şocante, informează cotidianul Le Figaro.
Harghita: Aproximativ 1.100 de elevi au încercat droguri ilicite, cu 4 la sută mai mult ca în 2007 (studiu) Aproximativ 1.100 de elevi harghiteni au încercat droguri ilicite, cu 4 la sută mai mult decât în urmă cu cinci ani, arată rezultatele unui studiu făcute publice miercuri de Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ).
Mesajele scrise pe pachetele de ţigări au impact zero (studiu) Un studiu efectuat în premieră despre impactul imaginilor de pe pachetele de ţigări asupra fumătorilor şi a celor care au renunţat la fumat prin tehnici de neuromarketing a evidenţiat că mesajele respective au impact zero.
Alcoolul afecteaza viata sexuala? Aflati de ce prea mult alcool poate fi o problema pentru ambii parteneri.