Cele mai citite
 


Prahova: A crescut de zece ori numărul oamenilor muşcaţi de căpuşe
marţi, 22 iunie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Aproximativ 20 de persoane ajung, într-o lună, la Spitalul de Boli Infecţioase din Ploieşti pentru a se trata de muşcături de căpuşe.
Managerul unităţii spitaliceşti, Florentin Georgescu, a declarat că, din cauza temperaturilor ridicate, a umidităţii din aer şi a faptului că, până în prezent, municipalitatea nu a făcut dezinsecţie, adresabilitatea în cazurile muşcăturilor de căpuşe este de zece ori mai mare faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.
'Condiţiile care să favorizeze înmulţirea acestor cazuri există, astfel că, dacă în 2009 tratam aproximativ două persoane pe lună, acum avem şi 20 de cazuri de muşcături de căpuşe într-o perioadă de timp similară', a precizat reprezentantul Spitalului de Boli Infecţioase Ploieşti.
El le recomandă ploieştenilor să îşi deparaziteze corespunzător animalele de companie şi să fie atenţi în ce locuri aleg să se deplaseze.
Persoanele care constată că au fost muşcate trebuie să se prezinte, într-o primă fază, la camera de gardă a Spitalului Judeţean de Urgenţă pentru extragerea căpuşei, iar apoi la unitatea de boli infecţioase din municipiu pentru începerea tratamentului corespunzător.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Prahova: CA al Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti a decis lansarea concursului pentru funcţia de manager Ploieşti, 10 ian/ Agerpres/- Consiliul de Administraţie al Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti a decis, vineri, în cadrul unei şedinţe extraordinare, demararea procedurilor în vederea organizării concursului pentru ocuparea postului de manager care este disponibil după ce fostul manager, Adrian...
Prahova: Anchetă internă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti, în paralel cu cea a Ministerul Sănătăţii Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti a demarat o anchetă care se desfăşoară în paralel cu cea dispusă, marţi, de ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, în urma declaraţiilor unui medic primar de chirurgie generală apărute în presă privind condiţiile în care se desfăşoară activitatea...
Prahova: Incendiu la o magazie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti Ploieşti, 27 feb /Agerpres/- Un incendiu a izbucnit, miercuri seară, la o magazie de la etajul cinci al Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, echipamentele aflate în incinta acesteia arzând mocnit.
Prahova: Bugetul pentru bunuri şi servicii al Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti- diminuat cu 17% faţă de 2011 Ploieşti, 29 feb /Agerpres/- Bugetul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti destinat capitolului de bunuri şi servicii este, anul acesta, diminuat cu aproximativ 17% faţă de anul trecut, astfel că unitatea se confruntă periodic cu probleme în ceea priveşte aprovizionarea cu medicamente în interiorul...
Prahova: Activitatea într-o clădire a SJU Ploieşti va fi suspendată în urma anchetei Ministerului Sănătăţii Activitatea într-o clădire a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti în care funcţionează trei secţii va fi suspendată în urma anchetei pe care Ministerul Sănătăţii a desfăşurat-o la cea mai mare unitate sanitară din judeţ.
UPDATE Prahova: Managerul SJU Ploieşti a renunţat la funcţie Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, Adrian Strâmbeanu, a cerut vineri încetarea contractului de management pe care acesta îl avea încheiat cu Consiliul Judeţean Prahova, conducerea CJ aprobând solicitarea.