Cele mai citite
 


În perioade de caniculă, oamenii trebuie să se ferească de insolaţie
marţi, 22 iunie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
În perioada de caniculă, mulţi oameni merg la scăldat şi ignoră pericolul insolaţiei sau al înecului.
Serviciul de ambulanţă al Capitalei şi judeţului Ilfov s-a confruntat cu multe cazuri de insolaţie şi de înec în această perioadă, a declarat, luni, pentru AGERPRES, dr. Alis Grasu, managerul ambulanţei.
Ea a atras atenţia asupra situaţiilor de insolaţie şi a recomandat ca, până la sosirea ambulanţei, cei din jurul persoanelor cu insolaţie să le acorde acestora primul ajutor.
'Dacă o persoana acuză crampe musculare, dureri de cap, cefalee, vărsături trebuie trasă imediat la umbră, dezbrăcată cât mai mult pentru ca să se poată ventila o cât mai mare parte din corp. În cazul în care este conştientă trebuie să facă un duş rece şi să nu se şteargă. Dacă şi-a pierdut cunoştinţa, trebuie să i se aplice comprese reci pe abdomen, gât şi axile, să nu i se dea niciun medicament şi să se apeleze la 112. Dacă temperatura depăşeşte 40 de grade, se pune gheaţă, însă nu direct, ci înfăşurată într-o pânză, pe abdomen, axilă, gât, până la venirea ambulanţei', a precizat dr. Alis Grasu.
Medicul recomandă însă să nu se ajungă în astfel de situaţii şi oamenii să se protejeze, să nu stea prea mult la soare la ore necorespunzătoare, să poarte pălării, ochelari de soare, să se hidrateze şi, nu în ultimul rând, să îşi aplice pe corp creme cu factor de protecţie cât mai ridicat.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Spitalele şi Ambulanţa, avertizate de DSP să asigure medicamente şi linii de gardă în perioada de caniculă Spitalele şi Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Suceava trebuie să asigure medicamente, materiale sanitare şi linii de gardă cu personal medical în sezonul estival, conform unei recomandări a Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, a declarat, pentru AGERPRES, sâmbătă, purtătorul de cuvânt al...
Aproape 230 de solicitări la serviciul de ambulanţă Serviciul de Ambulanţă al Capitalei a înregistrat, vineri, de la ora 8,00 şi până la ora 12,30, aproape 230 de solicitări, dintre acestea aproximativ 127 fiind urgenţe, a declarat pentru AGERPRES dr. Alis Grasu, managerul ambulanţei.
Dr. Alis Grasu: Peste 1.500 de solicitări la Ambulanţă în ultimele 24 de ore Un număr de 1.537 de solicitări au fost înregistrate la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti - Ilfov de miercuri dimineaţă de la ora 8,00 până joi dimineaţă la aceeaşi oră, a declarat, pentru AGERPRES, managerul instituţiei, Alis Grasu.
Ambulanţa Bucureşti-Ilfov a înregistrat 433 de solicitări până la ora 14,00 Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov a înregistrat marţi, până la ora 14,00, un număr de 433 de solicitări, dintre acestea 206 fiind urgenţe, a declarat pentru AGERPRES managerul instituţiei, Alis Grasu.
Peste 400 de solicitări înregistrate la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti - Ilfov Peste 400 de solicitări au fost înregistrate, luni, la Serviciul de Ambulanţă al Municipiului Bucureşti- Ilfov, dintre acestea 225 fiind urgenţe.
Solicitările la Serviciul de Ambulanţă al Capitalei au crescut Solicitările la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov au crescut cu 7,61% comparativ cu aceeaşi perioadă a săptămânii trecute, a declarat miercuri pentru AGERPRES dr. Alis Grasu, managerul instituţiei.